Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim
Çilekli Tart
Çilekli Tart
Malzemeler :
• Un 500 g
• Pudra şekeri 150 g
• Yumurta 1 adet
• Vanilya l paket
• Margarin 250 g
• Kakao tozu 25 g
• Limon kabuğu rendesi az miktar
ÇİLEKLİ KREMA IÇİN
• Toz Krem Şanti (çırpılmış) 250 g
• Çilek püresi 150 g
• Yaprak jelatin (buzlu suda 30 dakika bekletilmiş) 2 adet
Hazırlanışı :
Merdane ile açılan tart hamuru kalıba yerleştirilir, kenarlanndan fazlası alinır. Ortasına kabarmaması için çatal ile delikler açılıp fırına verilir. 160-180 °C`lik fınnda 25-30 dakika pişirilir.
Çilekli krema için soğuk sudan çıkartılan jelatinler ılık halde eritilip bir kap içindeki çilek püresi ile telle karıştınlip çırpılmış krem şanti ilave edilir. Burada önemli olan jelatinler eritildikten sonra katılacak olan soguk krem şanti donmayı çabuklaştıracagından çilek püresi veya herhangi bir makemenin sıcaklığının 25-30 °C olması gerekir. Genelde krem şantinin buzdolabı soğuklugu 10-14 °C civan olup krem şanti üave edildiğinde çabuk kanştırmak gerekmektedir.
Pişirilip sogutulan tart hamunı içine hazırlanan çilekli krema sıkma torbasıyla sıkılarak üzeri bol çilekle süslenir. Çileklerin uzun ömürlü olması için fırça ile jöle sürülebilir. Buzdolabmda 1 saat bekletildikten sonra servise sunulur.
teşekkürler...emeğine sağlık..
teşekkürler...emeğine sağlık..
ilginize ben teşekkür ederim