Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Ukraynada neler oluyor avrupaya yayılan bahar

• Ukrayna'nın başkenti Kiev'de meydana gelen şiddet olayları balkan baharının başladığını göstermektedir. "Kiev sokaklarında meydana gelen şiddet olayları Hükümete karşı olurken asıl hedef mevcut devlet yapılanmasına ve Rusya’ya da bir tepki olarak doğmaktadır. Rusya etkisindeki Ukrayna artık Rusya etkisinden kurtulmak istemektedirler.
• Ukrayna'dan sonra hükümet karşıtı gösterilerin yeni adresi Bosna Hersek oldu. Bosna basını yaşananları "Bosna Baharı" olarak nitelendirirken, ülkenin dört bir yanından gelen protesto haberleri Bosna Hersek yönetimini endişelendiriyor. Bosna Hersek’in kuzeydoğusundaki Tuzla kentinde işsizliğe tepki olarak başlayan hükümet karşıtı gösteriler Saraybosna, Zenitsa, Bihaç ve Banya Luka’ya sıçradı. Tuzla kentinde bir hükümet binasına yumurta ve taşla saldıran göstericiler binayı ateşe verdi.
• Ukrayna’da isyan Rusya’ya karşıdır. Rusya lideri Putin değişimi bastırmaya çalışmaktadır. Ukrayna'da yaşanan siyasi kriz nedeniyle parçalanması halinde, Kırım'ın Türkiye'ye katılacağı iddiaları netliğe kavuştu.
• Ukrayna’da AB taraftarları ve Rusya taraftarları oluştu. Günlerdir AB’ye hayır diyen Ukrayna başbakanı eleştiriliyor. Halk ikiye ayrılmış durumda Rusya taraftarları ve Rusya karşıtları oluştu. Aynı durumu Gürcistan meclisinde de gördük. Rusya artık sevilmiyor ve istenmiyor. İngiltere-Fransa-Rusya’nın şekillendirdiği dünya ve kurulan kanunsuz ve bozuk düzen artık isyanları mecbur kılmaktadır.
• Rusya'nın başkenti Moskova'da temaslarda bulunan Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den 15 milyar dolarlık yatırım ve yüzde 33'e varan doğal gaz indirimi aldı. Küresel güçler destekçilerine sürekli yardım yapıyor ve sürekli birilerini kurtarmaya çalışıyor. Ancak bu kendi batışlarını getirecektir.
• Rusya’da muhaliflerin hapis cezasına tepkiler büyüyor Moskova’da duruşmada tansiyon yüksekti. Duruşma salonu dışında toplanan sanık yakınları ile aralarında Pussy Riot üyeleri ve muhalif liderlerin de bulunduğu destekçiler kararı protesto etti. Eylemde yaklaşık 200 kişi gözaltına alındı. Ülke çapında protestolar 6 Mayıs 2012’de Vladimir Putin’in üçüncü dönem cumhurbaşkanlığı görevine başlamasıyla patlak vermişti. Rusya da putin ve eski yönetim karşıtı gösteriler hızla artarak devam edecektir.
• Ukrayna'ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti Parlamentosu Başkanı Vladimir Konstantinov, ülkedeki olayların daha da tehlikeli boyutlara ulaşması durumunda, Kırım'ın Ukrayna'dan ayrılmasının gündeme gelebileceğini söyledi. Konstantinov, Ukrayna'daki krizde birçok Avrupa ülkesinin aktif rol oynadığını belirterek, sokak olaylarının iç savaş başlattığını söyledi.
• Ukrayna'nın başkenti Kiev'de bir ayı aşkın süredir devam eden olayların şiddeti hat safhaya ulaşmış durumda. Ukrayna balkan baharının öncüsü durumundadır.
• Ukrayna’nın başkenti Kiev’de devam eden hükümet karşıtı gösteriler ülke çapına yayılarak komşu ülke Polonya’yı etkilemeye başladı. Bu anlayış Avrupa’ya yayılacak. Özgürlük isteyen halklar baskıcı yönetimlerin altında ezilmek istemiyor. Demokrasi, kalkınma, refah istiyor. Halk kendi kendilerini yönetmek ve hizmet istiyor.
• AB ile Rusya arasında Ukrayna çekişmesi yaşanıyor. Ukrayna’da Rus yanlısı heykeller yıkılıyor. Rusya Ukraynaya 15 milyar dolar yardım sözü vermişti. Yardımlarını askıya aldı. Bu arada AB ukrayna’ya 50 milyar dolar yardım kararı aldı. Putin AB’yi uyarıyor. Ukrayna’da halk Rusya yanlısı ve karşıtları olarak iki kutuplaşma halindedir. Ukrayna’ya AB’de sahip çıkmak istiyor. Rusya da sahip çıkmak istiyor. Bu çekişme tüm balkanlara yayılacak gibi görünüyor.
• Rusya artık sevilmiyor ve istenmiyor. Balkanlarda ve Kafkaslarda egemenliğini yavaş yavaş kaybedecek olan Rusya’ya şimdiden tepkiler başladı. Rusya egemenliğini reddeden Ukrayna halkından sonra Gürcistan meclisinden de aynı söylemler yükseldi.
• Ukrayna’da AB taraftarları ve Rusya taraftarları oluştu. Günlerdir AB’ye hayır diyen Ukrayna başbakanı eleştiriliyor. Halk ikiye ayrılmış durumda Rusya taraftarları ve Rusya karşıtları oluştu. 'Bize bir adım gelene koşarak gideriz' diyen Putin egemenliğini kaybetmek istemiyor.Rusya'nın başkenti Moskova'da temaslarda bulunan Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den 15 milyar dolarlık yatırım ve yüzde 33'e varan doğal gaz indirimi aldı. Küresel güçler destekçilerine sürekli yardım yapıyor ve sürekli birilerini kurtarmaya çalışıyor. Ancak bu durum kaçınılmaz olarak kendi batışlarını getirecektir.
• Rusya’da Putin yönetimine karşı gösteri düzenleyenlere dava açarak demokrasiyi bastırdılar. Putin en baskıcı yönetim anlayışını taşımaktadır. En bozuk anlayışı taşıyan putin yönetimi en baskıcı ve yozlaşmış anlayışını dünyada sergileyecek ve dünyaca batıl ve haksız bir anlayışa sahip olduğunu gösterecektir. Yeryüzü halkı Rusya yönetiminin ne kadar insani anlayıştan uzak olduğunu görecektir. Ve dünya kamuoyunda değerini tamamen yitireceklerdir.
• Kırım'da parlamento ve başbakanlık binasını işgal eden Rusya yanlısı silahlı grupların eylemi de devam ediyor.Ukrayna'daki Rusya yanlılarının haklarını koruyacağını duyuran Rusya, Ukrayna sınırındaki ordu birliklerine acil tatbikat için hazırlık emri vermişti.Ukrayna Parlamentosu da son afla serbest bırakılan siyasi mahkumların aklanmasını öngören yasayı kabul etti.
• İngiltere Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklama, Kırım'daki durumdan çok endişe duyuyoruz. Ukrayna'nın Kırım bölgesinde, Rusya yanlısı silahlı kişilerin hükümet binalarını işgal ettiği yönündeki gelişmelerden haberdarız. Durumu yakından izliyoruz. Ukrayna'nın içindeki ve dışındaki tüm tarafları, itidalli olmaya, gerginliği artıracak ve Ukrayna'nın egemenliğini etkileyecek davranışlardan kaçınmaya çağırıyoruz" ifadesi kullanıldı.
• ABD, Rusya'yı uyardı: Yanlış adım atma dedi. ABD Savunma Bakanı Hagel "Rusya, Ukrayna sınırındaki tatbikat konusunda şeffaf olmalı. Hassas bir dönemde yanlış yorumlanacak bir adım atmamalı" dedi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin dün, Ukrayna sınır hattını kapsayan Ordu birliklerinin hazırlık seviyesinin test edilmesi için acil bir tatbikat emri verdi. "Rusya Ukrayna sınırındaki tatbikat konusunda şeffaf olmalı. Hassas bir dönemde yanlış yorumlanacak bir adım atmamalı" uyarısında bulundu. ABD'nin Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü güçlü şekilde desteklediğini ve tüm ülkelerden Ukrayna'nın egemenliğine saygı göstermelerini ve provokasyonlardan kaçınmalarını beklediğini söyledi.
• NATO'dan Putin'e 'Kırım' uyarısı yapıldı. NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Rusya'yı Ukrayna'da gerilimi tırmandıracak adımlar atmaması konusunda uyardı. Ukrayna'nın özerk bölgesi Kırım'da parlamento ve başbakanlık binasının Rusya yanlısı silahlı gruplar tarafından işgal edilmesi NATO'da da endişe yarattı. Rasmusmen."Kırım'daki gelişmeler konusunda endişeliyim. Rusya'yı bölgede gerilimi tırmandıracak veya yanlış anlamalara yol açacak hareketlerden kaçınması yönünde uyardım" dedi.


Güncel Haberler

MollaCami.Com