Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Hasarlı konutlara son fırsat




MARMARA Depremi’nde hasar görüp güçlendirmesi yapılan ancak belgelendirilemediği için hasarlı durumda gözüken ya da hasarlı olmadığı halde afet yardımı alabilmek için hasarlı gösterilen binaların üniversiten sağlam raporu alınması durumunda yıkılmayacağı açıklandı.


Orta hasarlı konut sahiplerine son fırsat

MARMARA Depremi’nde hasar görüp güçlendirmesi yapılan ancak belgelendirilemediği için hasarlı durumda gözüken ya da hasarlı olmadığı halde afet yardımı alabilmek için hasarlı gösterilen binaların üniversiten sağlam raporu alınması durumunda yıkılmayacağı açıklandı. Binaların son deprem yönetmeliğine göre incelendiğinde büyük çoğunluğunun riskli çıkacağı uyarısında bulunan akademisyenler, vatandaşlara onarım için süre tanınması gerektiğini belirtiyor. 1999 Marmara Depremi’nin ardından yaklaşık 20 bin konutun orta hasar aldığı Sakarya’da, aradan geçen 13 yılda 900’ün üzerinde konut halen orta hasarlı görünüyor. Van depreminin ardından Sakarya Valiliği ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi, onarım süresi dolan konutlar için yıkım kararı aldı. Binaların boşaltılması için su ve elektrik gibi kamu hizmetleri kesildi.


Ancak bazı vatandaşlar, konutlarının onarımlarını yaptırdıklarını ancak belgelendiremediklerini ya da binalarının afet yardımından faydalanmaları için hasarlı gösterildiğini belirterek binalarının hasarlı olmadığını iddia etti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, hasarlı olmamasına rağmen orta hasarlı durumda bulunan binalara önemli bir hak tanıdı. Üniversitelerden bu yılsonuna kadar ‘risksiz’ raporu alacak binalar, orta hasarlı kayıtlarından silinecek. Sakarya Valisi Mustafa Büyük ise bu yılsonuna kadar riskli yapı olmadığına dair üniversiteden rapor alınan binaların orta hasarlıdan çıkartılacağını söyledi. Vatandaşlara tebligatları yaptıklarını kaydeden Büyük, yılsonundan itibaren orta hasarlı konutların yıkımına başlanacağını duyurdu.


Yeni Asya Gazetesi


Güncel Haberler

MollaCami.Com