Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Devlet memurlarına Başörtüsü hâlâ yasak





Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu’nun 355. haftasında yapılan eylemde konuşan MAZLUMDER Ankara Şube Yönetim Kurulu Üyesi Soner Kartal, “Türkiye’de hâlâ öğretmenler inançları sebebiyle başörtüsü zulmüne maruz bırakılmakta ve halen kamu çalışanlarının başörtüsü takıp takmaması konusunda pazarlıklar devam etmektedir” diye konuştu.


Memura başörtüsü hâlâ yasak

MAZLUMDER Ankara Şube Yönetim Kurulu Üyesi Soner Kartal, kamu çalışanalarına karşı başörtüsü yasağının hâlâ sürdüğünü söyledi.
Ankara İnanç Özgürlüğü Platformunun 355. haftasında yapılan eylemde konuşan Kartal, “Türkiye’de hâlâ öğretmenler inançları sebebiyle başörtüsü zulmüne maruz bırakılmakta ve hâlâ kamu çalışanlarının başörtüsü takıp takmaması konusunda pazarlıklar devam etmektedir” dedi. İsrail zulmüne de değien Kartal, dünyanın kanayan yarası olan Gazze’ye yönelik 8 gün süren saldırıların bilançosunun Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından 161 şehit, bin 222 yaralı olarak açıkladığına dikkat çekti. Soner Kartal şunları kaydetti: “Dünyanın gözü önünde süregelen bu kıyım ve ambargoya rağmen, dünyanın bir kısmının bu ağır bilançoları görmezden gelip, İsrail’in savunma politikası olarak adlandırdıkları saldırıları desteklemelerine rağmen, Gazze’nin bir kez daha gösterdiği onurlu direnişe ve bu direnişin yanında duran halklara şükranlarımızı iletiyoruz.

Diğer taraftan, Siyonist rejim güçlerinin Gazze’yi bombardımana tuttuğu sırada, Hatay’ın İskenderun limanından İsrail’e ticari gemi seferlerine başlandığına dair bilgiler son derece üzüntü vericidir. Özellikle terör aevleti İsrail’in mazlum Gazze halkı üzerine bombalar yağdırdığı günlerde, Başbakanın da İsrail aleyhindeki söylemlerine rağmen, İsrail ile başlayan bu sıcak ilişkiye bir anlam verememekteyiz. İsrail ile özellikle ticari ilişkiler konusunda kesin bir duruş sergilenmesi elzemdir.”


Ankara / Ahmet Terzi


Güncel Haberler

MollaCami.Com