Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Koşu Bandı Bakımı

Koşu bandınız ile yaptığınız egzersizlerin hem daha kolay olabilmesi için hem de bandın yaş ömrünü uzatabil meniz için bazı aralıklarla yapmanız gereken bakımlar vardır. Bu bakımlar koşu bandının zorlanmadan çalışmasını, sürtünme yolu ile bozulmaları azaltarak ömrünü uzatmaktadır.

Öncelikle bu aletin bakımı için biraz koşu bandı yağı, bir iki parça bez gereklidir. Koşu bandını yandan kaldırın ve bir şerit halinde yağı damlatarak dökün. Aynı işlem koşu bandının diğer tarafına da uygulanır. Yağı uyguladıktan sonra cihazı çalıştırıp üzerinde yaklaşık olarak 2 dakika yürüyün ve yapın banda yayılmasını sağlayın. Yağın fazla döküldüğü yerler bez yardımı ile silinmeli, tüm bu işlemler sırasında koşu bandının kapalı durumda olduğundan emin olunmalıdır.

Koşu bandı yağı diğer yağlardan farklı özelliklere sahiptir. Bu yağlar bandın yüzeyinde yüksek yayılma ve kayganlaştırma özelliğine sahiptir ve sıcaklığa dayanıklıdır. Bu işlem bandın düzgün bir şekilde çalışmasını sağlarken koşu bandı motorunun da zorlanmadan çalışmasını sağlamaktadır.

Koşu bandı yağı haricindeki diğer yağların bu aletin bakımında kullanılmaması gereklidir. Bu aletin arızalanmasındaki en büyük etken farklı yağların kullanılmasıdır son olarak bu bakım her 10 kullanımdan sonra tekrarlanmalıdır.


Sağlık ve Spor Malzemeleri

MollaCami.Com