Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


İSRAİL VATANDAŞI DROR FEİLER: İsrail yalan söylüyor





Mavi Marmara’ya saldırı davasında mağdur sıfatıyla ifade veren eski İsrail vatandaşı Dror Feiler, ‘’Saldırıda hayatını kaybedenlerin önünde saygıyla eğiliyorum’’ dedi ve ekledi: “İsrail ‘gemide silah var’ iddialarını yayıyor, oysa ki bunların hepsi yalan.’’

İsrail yalan söylüyor

MAVİ Marmara’ya saldırı dâvâsında mağdur sıfatıyla ifade veren eski İsrail vatandaşı Dror Feiler, İsrail askerlerinin gemiye inmeden helikopterden ateş açtıklarını belirterek, “İsrail’in yaydığı ‘gemide silah var’ (iddiaları) oysa ki bunların hepsi yalan’’ dedi. Gazze’ye insani yardım taşıyan Mavi Marmara Gemisine Akdeniz’in uluslar arası sularında düzenlenen saldırıya ilişkin dönemin İsrail Genelkurmay Başkanı Rau Aluf Gabiel Ashknazi, Deniz Kuvvetleri Komutanı Eliezer Alfred Marom, İstihbarat Başkanı Amos Yadlin ve Hava Kuvvetleri Komutanı Avishay Levi’nin yargılandığı davanın ikinci duruşmasına dün devam edildi. İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nce büyük salonda yapılan duruşmaya sanıklar katılmadı.


Önceki günkü ilk duruşmada, mağdur sıfatıyla ifade veren eski İsrail vatandaşı Feiler, 22 yaşına kadar İsrail vatandaşı olarak yaşadığını, daha sonra İsveç vatandaşlığına geçtiğini söyledi. İsrail ordusunda da askerlik yaptığını ifade eden Feiler, saldırı sırasında Gazze’ye giden ‘’Sofya’’ isimli gemide bulunduğu hatırlatarak, ‘’Kullandıkları gerçek mermiydi, o farkı anlayabiliyorum. Mavi Marmara’da olan biteni görüp duyuyorduk. Ama bu şekilde sonuçlanacağını tahmin edemedik. Aşdod Limanı’na geldiğimizde, beni gruptan İsrail vatandaşı olduğum için ayırdılar. Ama ben, sorulan sorulara cevap vermeyi reddettim’’ diye konuştu.


Mağdur avukatının, ‘’Gemiye inmeden mi ateş açtılar? Yoksa kamuoyunda yansıtıldığı gibi gemiye indikten sonra mı ateş açtılar?’’ sorusuna Feiler, ‘’Gördüğüm kadarıyla İsrail askerleri gemiye inmeden helikopterden ateş açtılar. İsrail’in yaydığı ‘gemide silah var’ (iddiaları) oysa ki bunların hepsi yalan’’ cevabını verdi.

Feiler, hazırlıklar sırasında Mavi Marmara gemisine konferans vermek için gittiğini belirterek, ‘’Oraya gittiğimizde geminin güvenlik elemanlarınca arama yapıldı. O gemiye yasa dışı bir şeyin götürülmesi mümkün değil’’ diye konuştu. ‘’Saldırıda hayatını kaybedenlerin önünde saygıyla eğiliyorum. İnsani bir amaç için yola çıkılmıştı’’ diyen Feiler, davaya katılmak istediğini ve sanıklardan şikayetçi olduğunu söyledi.


Yeni Asya Gazetesi


Güncel Haberler

MollaCami.Com