Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Silvan’ın kitap kurtları kütüphaneyi boş bırakmıyor

DİYARBAKIR’IN Silvan ilçesindeki kitap kurtları Silvan İlçe Halk Kütüphanesi’ni boş bırakmıyor. Öğretmenleriyle her hafta düzenli olarak halk kütüphanesini ziyaret eden öğrenciler, burada yarım saat kitap okuyor, daha sonra yeni kitaplar alarak evlerine dönüyor.

Diyarbakır Silvan’da eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren Özel M. İhsan Arslan Ortaokulu öğrencileri, öğretmenlerinin önderliğinde Silvan Halk Kütüphanesi’ne üye oldu. Okulun Türkçe öğretmeni Ali Elaldı tarafından kademeli olarak yapılan kütüphane gezileri sonucunda kütüphane kültürü hakkında öğrencilere bilgiler verilip kütüphaneye üyelikleri sağlandı. Her öğrenci üyeliklerinin ardından birer çocuk kitabı aldı.

Okulda her gün derslerden önce yapılan 30 dakikalık kitap okuma saati kütüphanenin okuma salonunda gerçekleştirildi. Okul müdürü Cem Bektaş, kütüphane alışkanlığını kazandırmayı amaçladıklarını söyledi. Bektaş, bu etkinliğin öğrencilere kitap okuma ve kütüphaneden faydalanma kültürünün aşılanması açısından son derece önemli olduğunu ifade etti. Bektaş, internetin yaygınlaşması ile kütüphanelerden istifade etme alışkanlığının yok olmaya başladığını, oysa okullarındaki öğrencilerin kütüphaneye üye olmasıyla bu yönde ciddî bir teşvikin sağlandığını kaydetti.


Yeni Asya Gazetesi


Yerel Haberler

MollaCami.Com