Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


En Sönük Protestolar Türkiye'de

Önce şu hususu açıklığa kavuşturayım: Haklı protestoların şiddete, kan dökülmesine, vurup kırmaya yol açmasına karşıyım. Lakin kötülüklerin mutlaka medenîce ve etkili tarzda protesto edilmesinden yanayım.

İslam aleyhtarı rezil film dolayısıyla İslam dünyasında şiddetli protestolar sürüyor, yer yerinden oynuyor. Hattâ Libya'da Amerikan büyükelçisi linç edilerek öldürüldü. Medenî bir Müslüman olarak böyle bir adaletsizliğe ve vahşete elbette razı olamam. Çünkü elçiye zeval yoktur.

En zayıf protestolar Türkiye'de... Türkiye Müslümanları uyuyor.

Halkımız şehitlerine mi ağlayacak, magazin haberleri mi okuyacak, çıplak mankenlere mi bakacak, futbolcuların seks hayatların ait hikayeler mi dinleyecek, birilerini alkışlarken ötekilerini yuhalayacak mı, ne yapacağını şaşırmış vaziyette.

Peygamber Efendimize (Salat ve selam olsun ona) ağır şekilde hakaret edilirken, acaba bütün Müslümanlar yürekten bunu protesto ediyor mu? Kraldan ziyade kralcı, gavurdan çok gavurcu birileri acaba şimdi ne düşünüyor. Aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık...

Protesto deyince büyük kalabalıkların sokağa dökülmesi, bağırıp çağırması geliyor hatırımıza. Halbuki başka medenî protestolar da vardır. ABD, AB, Haçlılar, Evangelistler, Siyonistler aleyhinde çok etkili, çok vurucu, çok keskin yazılı ve görsel malzeme... Broşürler, albümler, afişler... Mesela şöyle bir broşür:

Haçlılar Kudüs'ü alınca şehirdeki Müslümanları ve Yahudileri nasıl vahşice boğazladılar... Salahaddin Kudüs'ü geri alınca kan dökmedi, Hıristiyanların taşıyabilecekleri kadar paralarını, kıymetli eşyalarını alıp selametle gitmelerine izin verdi... Dördüncü Haçlı seferinde Katolikler İstanbulu feth ettiler ve Ortodoks din kardeşlerini astılar, kestiler, ırzlarına geçtiler, Ayasofyayı yağmaladılar, yağma eşyasını taşımak için mabedin içine at, eşek ve katırlar getirdiler, hayvanlar oraya pisledi, Patrik'in vaaz kürsüsüne bir fâhişe çıkartıp maskaralık ettirdiler...

Bu resimli ve belgeli broşür/albüm ne güzel, ne medenîce bir protesto olur.

Müslümanlar niçin böyle şeyler yapmıyor?

Böyle bir hizmette bendenize de bir vazife verilse, hiçbir ücret talep etmeksizin ve almaksızın payıma düşeni yaparım.


Mehmet Şevket Eygi
araştırmacı yazar


Mehmet Şevket Eygi

MollaCami.Com