Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


İmamı Kebir ve Ümmet Olsaydı...

Türkiye'de İmamet-i Kübra Kurumu olsa, Müslümanlar (olumlu çeşitlilikler içinde) tek bir Ümmet birliği oluştursalar, din konusunda İslam Protestanlığı, sürü sepet İslamcılıklar olmasa neler yapılabilir, neler olabilir?

1. İmam-ı Kebir hazretleri ve İslam Şûrası, uygun gördükleri takdirde ABD'de yapılan iğrenç filmi protesto için bir milyon kişilik çok vakur bir miting yapılabilir.

2. İslam Medreseleri açılarak icazetli ulema, fukaha ve hademe-i hayrat (din görevlileri) yetiştirilebilir.

3. Tasavvuf tekkeleri, dergâhları, zâviyeleri açılır ve milyonlarca halka ibadet, ahlak, iyi insan olma terbiyesi ve eğitimi verilir. Tabiî ki, tekkeler Meclis-i Meşâyih tarafından sıkı şekilde denetlenecektir.

4. Yurdun her yerinde binlerce İslam Mektebi açılarak genç nesillere sağlam kültür, ahlak ve karakter terbiyesi verilir; böylece vasıflı Müslümanlar, vasıflı vatandaşlar yetiştirilir.

5. İş, çalışma, ticaret, sanayi, finans hayatını ahlaksızlıklardan, pisliklerden, kötülüklerden arındırmak için fütüvvet ahlakı, ahîlik zihniyeti hâkim kılınır.

6. Dolaylı olarak bütün kötülüklerin anası olan din sömürüsü bataklığı kurutulur.

7. Namaz kılanların oranı kısa zaman içinde yüzden ondan, yüzde altmışa çıkar.

8. Müctehid taslaklarının, bilcümle reformcuların, yenilikçilerin, değişimcilerin, dinî faaliyetleri dejenere eden bid'at fırkalarının, din konusundaki olumsuzlukların yüzde doksanı izale edilir.

9. Kadınların, kızların yüzde sekseni tesettüre girer.

10. Medyada hakimiyet İslam'ın ve sâlih Müslümanların eline geçer.

11. İslama uygun hayat sürülebilecek İslam Komünleri kurulabilir.

Bütün bu yazdıklarımın ve yazmadıklarımın gerçekleşmesi için Müslümanların birleşmesi, enerjilerini, imkanlarını, bir araya getirmesi gerekir. Bu da, başlarına bir İmama seçerek, bu İmama biat ve itaat ederek ve üniter bir Ümmet teşkilatı kurarak gerçekleşebilir.

İmam ve Ümmet olmazsa Müslüman toplumu Protestanlaşır, ortaya bir sürü dinî sekt çıkar, bir sürü bid'at zuhur eder, Ehl-i İslam birbiriyle tartışır, çekişir, tepişir, her yıl toplanan milyarlarca dolar hizmet ve yardım parasının bir kısmı boşa gider ve en kötüsü Müslümanlar zillet ve esaretten kurtulamaz.

İmam demokratik yollarla, metotlarla seçilemez. İslam'da imamete tâlip olmak haramdır. Matlup olursa, ehliyeti olmadığı takdirde kabul etmek yine haramdır.

Müslümanlardan on âqil kişinin arayıp tarayıp ehliyetli, liyakatli, muktedir, mütedeyyin, kıyasetli, firasetli, müdebbir bir İmam aramaları gerekir.

Bu imam, mevcut cemaatlerden ve sektlerden birinin başkanı olmamalıdır, bağımsız olmalıdır. Aksi takdirde Ümmet (varsa) sekter kişinin imametini kabul etmez.

Bu on âqil kişi nerelerdedir? Bahçelerinde gül mü, lâle mi, zambak mı yetiştirmekle meşguller?


Mehmet Şevket Eygi
araştırmacı yazar

Bu imami kebir kim olacak abim?
Ayne cemaat, tarikat ve mesrebten olmayan mahalle imaminin arkasinda bile namaz kilmayanlarin oldugu bir devirde, imami kebir bulmak büyük marifet....hadi buldun milleti buna biat ettirmek ayri bir maharet.

Allah (c.c.) sonumuzu hayr eyleye.


Mehmet Şevket Eygi

MollaCami.Com