Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Menderes Bu Milletin Özetidir





Adnan Menderes Demokrasi Platformu Ankara Temsilcisi Ahmet Şerif Bayındır, Adnan Menderes ve arkadaşlarının "itilip kakılmış milyonların sesi olarak ‘Yeter söz milletindir!’ diyerek yılların tek parti zihniyetini gümbür gümbür yıktıklarını, fakat bunu hazmedemeyenlerin yaptıkları askerî darbe ile şehit edildiğini” hatırlatarak, “Toprağa düşen cemrelerimizi tükenmez bir acı ve hasretle, Cenâbı Hakk’tan rahmet niyazıyla Fatihalarla, Yasinlerle ve hatimlerle bir kere daha anıyoruz” dedi.


16 HAZİRAN “EZAN-I MUHAMMEDî GÜNÜ” OLSUN

Bayındır açıklamasında, "Adnan Menderes, bu milletin bin yıllık geçmişidir ve gelecek bin yıllık vizyonudur" diyerek şu teklifte bulundu: "İslâm′ın sözlü manifestosu olan Ezan-ı Muhammedî′nin 18 yıl aradan sonra ilk okunduğu gün olan 16 Haziran′ı, geliniz "Ezan-ı Muhammedî Günü" ilan edelim. Hem ezandaki cümlelerin mânâsını tefekkür edelim, hem de Adnan Menderes′e İslâm’ın en önemli sembollerinden olan ezanın aslına döndürülmesindeki mühim rolünden dolayı rahmet ve minnetle Fatihalar yollayalım.”



MENDERES BU MİLLETİN ÖZETİDİR

Adnan Menderes Demokrasi Platformu Ankara Temsilcisi Ahmet Şerif Bayındır, ‘Bu milletin özetidir Menderes. Adnan Menderes, bu milletin bin yıllık geçmişidir ve gelecek bin yıllık vizyonudur.’ dedi. Ahmet Şerif Bayındır, Adnan Menderes’in şehadetinin 51. yıldönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. Bayındır açıklamada, itilip kakılmış milyonların sesi olarak ‘Yeter söz milletindir!’ diye yılların tek parti zihniyetini yıkarak 1950’de iktidara gelen rahmetli Adnan Menderes’in, Türk siyasi hayatının kerbelası olan lanetli 27 Mayıs darbesiyle şehid edildiğini hatırlatarak, Adnan Menderes’in kimselere kolay kolay nasip olmayacak bir sevgi çağlayanıyla milletin gönlünde mümtaz yerini korumaya devam ettiğini söyledi.

Bayındır açıklamasına şöyle devam etti; “İlk icraati olarak halkın ‘Tanrı uludur, memurlarla askerler Allah’ın kuludur’ diye algıladığı tek parti devri ezanını aslı olan Ezan-ı Muhammedi’ye çevirmekle işe başlayan merhum Adnan Menderes, kendisini kahraman Asya ordularının torunları olan, bin yıldır İslam’a bayraktarlık yapan bu asil ve necip milletin hizmetine adamış; önce açık oy gizli tasnif gibi dünyada eşine rastlanmayan bir garip seçimle engellenmeye çalışılsa da ‘insan olduğumuzu O’nun döneminde anladık’ diyen Anadolu insanınca hâlâ kırılamayan rekor oy oranıyla iktidara getirilmiştir.



16 HAZİRAN, EZAN-I MUHAMMEDî GÜNÜ OLSUN


Siyasi hayatımızın en uzun on yılında, tek parti devrinin kalemlerinin bile ‘sıçrayan rakamlar’ diyerek ifade ettiği olağanüstülükte çarıktan medeniyete geçiş yaşanmıştır. Aslında bir başka açıdan 13 Mayıs 1950 gece ise, 15 Mayıs 1950 gündüz olmuştur. Rahmetli Aydın Menderes’in ifadesiyle ‘Bu milletin özetidir Menderes. Adnan Menderes, bu milletin bin yıllık geçmişidir ve gelecek bin yıllık vizyonudur.’ Bu yıl yapılacak anma törenleri hatırasına kamuoyumuza somut bir önerim var: İslâm’ın sözlü manifestosu olan Ezan-ı Muhammedî’nin 18 yıl aradan sonra ilk okunduğu gün olan 16 Haziran’ı geliniz Ezan-ı Muhammedî günü ilan edelim.

Hem ezandaki cümlelerin mânâsını tefekkür edelim, hem de Adnan Menderes’e İslam’ın en önemli sembollerinden olan ezanın aslına döndürülmesindeki mühim rolünden dolayı rahmet ve minnetle fatihalar yollayalım. Toprağa düşen cemrelerimizi tükenmez bir acı ve hasretle, Cenâb-ı Hakk’tan rahmet niyazıyla fatihalarla, yasinlerle ve hatimlerle bir kere daha anıyoruz. 27 Mayıs 1960’tan, 17 Eylül 1961’e kadar bu ülkede ne meşrûiyet ne de demokratlara atfedilecek bir suç sözkonusudur. ‘Sizi buraya tıkan kuvvet böyle istiyor’ diyen bir düzmece mahkeme ve işlenen üç siyasi cinayet vardır. İdam sehpasına giderken ‘Devletime ve milletime ebedi saadetler dilerim’ diyen; ölümü korkutan yiğitliğiyle, zeybeğim bu millet seni ebediyen sevecek ve aziz hatıranı yaşatacaktır..”



MEHMET KARA-ANKARA


Güncel Haberler

MollaCami.Com