Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Bayanlar hafızlık yarışmasının birincisi İstanbul’dan Kübra Atabay





DİYANET İşleri Başkanlığı’nın Kur’ân kursları öğrencileri arasında düzenlediği ‘Bayanlar Hafızlık Yarışması’nın Gaziantep’te yapılan Türkiye finalinde İstanbullu Kübra Atabay, birinci oldu.

İl müftülüklerinde yapılan ‘Hafızlık Tespit Sınavları’nda bölge birincisi seçilen 23 kız öğrenci, 28 Ağustos’da Diyanet İşleri Başkanlığı’nda ön eleme sınavına tabi tutulmuştu. Bu sınavda derece elde eden 7 kız öğrenci, Gaziantep’te gerçekleştirilen yarışmaya katılmaya hak kazandı. Şehitkamil Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan 3 sorulu sınavda İstanbul Şeyhli Tuba Kur’ân Kursu öğrencisi Kübra Atabay birinci oldu. Manisa Hilaliye Eğitim Vakfı Kur’ân Kursu öğrencisi Halise Aydemir ikinci, Kütahya Kavaklı Kız Kur’ân Kursu öğrencisi Ayşe Nur İnneci de üçüncü oldu.

Yarışmada derece elde öğrencilere ödüllerini Diyanet İşleri Başkanlığı Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Belgin Aydın verdi. Şehitkamil Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Hafızlık Yarışması faaliyetinde 7 öğrenci, katılımcılara doyasıya Kur’ân tilaveti yaşattı. Jüri Başkanı Manisa Eğitim Merkezi Müdürü Osman Eğin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bu yarışmaları geleneksel hale getirdiğini belirtti.

Yarışmaların kalitesinin her geçen yıl daha da arttığına dikkati çeken Eğin, bu faaliyetle toplumda model oluşturmayı amaçladıklarını vurguladı. Eğin, ‘’Bu kardeşlerimizin ne kadar güzel iş yaptıklarını topluma göstermek istiyoruz. Burada her ne kadar bu faaliyetin adı yarışma olsa da biz yarışmacılarımızın birbirine rakip olmadıklarını, refik (arkadaş) olduklarını ifade ediyoruz’’ dedi.


Yeni Asya Gazetesi

bi kisim olsun hem hafis hem doktor olsun insalllahhhh hayirlisiyla


Güncel Haberler

MollaCami.Com