Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


70 yaşından 7 yaşına ‘tecrübe eğitimi’





Sekiz tane 7-9 yaşlarında çocuk. Ağustos, Eylül ayında Kur’ân dersi, Risale-i Nur dersi ve ilmihal dersleri görüyorlar.
70’li yaşlarda Muharrem Aksoy, 7 yaşlarındaki yedi sekiz çocuğa her gün ders veriyor. Gazetemiz yazarlarından eğitimci Sebahattin Yaşar da bu programa davet edilenlerden.


Burası Şanlıurfa. Bediüzzaman, Eğitim Kültür ve Sanat Vakfı seminer salonu. Sekiz tane 7-9 yaşlarında çocuk. Ağustos, Eylül ayında Kur’ân dersi, Risale-i Nur dersi ve ilmihal dersleri görüyorlar. 70’li yaşlarda Muharrem Aksoy, 7 yaşlarındaki yedi sekiz çocuğa her gün ders veriyor. Ramazan ayında başlayan uygulama Ramazan sonrasında da devam edeceği sinyalini veriyor. Çünkü çocuklar Muharrem dedeyi seviyorlar. Tabir yerindeyse yetmiş yıllık bir birikim yedi yaşıyla buluşuyor. Muharrem dede, başından geçmiş hatıraları çocuklara uygun hikâyecikler olarak anlatıyor.


Muharrem dede çocuklarla sadece kendisi muhatap olmuyor. Zaman zaman şehirdeki eğitimcileri davet edip, çocuklarla tanıştırıyor ve dersini dinlettiriyor. Bu güne kadar pek çok eğitimci bu programa davet edilmiş ve sohbetler yapmış. Gazetemiz yazarlarından eğitimci Sebahattin Yaşar da bu programa davet edilenlerden. Eğitimci Yaşar, çocuklara yaptığı dersten sonra, “Özellikle yetmiş yaşındaki bir ağabeyin torunları yaşındaki bu çocuklara özel ilgi göstermesi ve onların manevî eğitimine katkıda bulunması takdire şayan bir davranıştır. Demek ki bütün yetmişli yaşlardaki büyüklerimiz torunları hükmündeki bu yavrularımıza bir şekilde ilgi gösterip, tecrübelerini, bilgilerini onlarla paylaşsa, onların sosyal hayatlarına ciddî bir katkı yapmış olacaklardır” dedi.


Sohbet yaptığı çocukları hepsinin tek tek isimlerini defterine yazan eğitimci Yaşar, programla ilgili şunları söyledi; “Bu çocuklar evet bugün kabına sığmıyorlar, yaramazlık yapıyorlar ama kesinlikle yarının gençleri olarak, bu ekilen bilgileri hayatları boyunca unutmayacaklar. Şu an herkesin zihinlerinde küçük yaşlarda kendisine öğretilmiş sureler, dualar bulunmaktadır. Muharrem Ağabey yaşında pek çok insan maalesef ömür dakikalarını bâd-i hevâ işlerde sarf etmektedirler.”
Yetmiş yaşından yedi yaşına torun ilgisi olarak tanımlanan bu program diğer bütün ilgililere de bir numune niteliğinde. Çocuklardan, gençlerden şikâyetçi olmaktansa, onlardan olan şikâyetlerin azalması için herkes bir adım atsa problem kalmayacak.


Programa katılan çocuklara her gün değişik hediyeler ve ikramlar yapılıyor.
Programı yürüten Muharrem Aksoy ise, “Bu yavrularımız her gün buraya özel taksi servisi ile geliyorlar. Onlara değişik ikramlar yapılıyor. Başlangıçta hiç sûre bilmediği halde şimdi on sûre öğrenenler oldu. Duâlar öğrenenler oldu. Eğitimci hocalarımızın derslerinden çok şeyler öğrenenler oldu. Onlardaki hareketlilik ister istemez bizi de mutlu ediyor. Onlarla uğraşmak çok zor, ama başka ne yapabiliriz ki. Zor diye bırakmak olmaz. Çaba gösterince Allah da yardım ediyor” dedi.
Programı görenler ise, yapılan faaliyeti çok anlamlı buluyor ve “Demek her yaşın yapılabilecek işleri varmışâ€ diyerek faaliyeti tebrik ediyorlar.



M. SAİT ÇİÇEK-ŞANLIURFA


Yerel Haberler

MollaCami.Com