Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Dindar Geçinen Hükumetin Villa Kirası Vatandaşı 52 ile çarptı




Sayın Bakanın aylık villa kirası 52 asgari ücretlinin maaşına eşit. 52 asgari ücretli bir ay boyunca çalışsa maaşlarını alsalar ve toplasalar hepsini birden, bu toplanan para Sayın Dışişleri bakanı Davutoğlu'nun aylık villa kirasını anca karşılıyor.
Allah'tan korkmak maalesef kalmamış bunlarda. Halk yokluk içinde yaşarken, 729 lira ücrete talim ederken hangi akla mantığa dayanarak böyle bir villa kiralıyorsunuz ?
Azıcık milletten utanma olsaydı o soru önergesini cevaplamazdı. Yüzü varmaz insanın böyle bri şeyi halka söylemeye. Zira siz Dindar ! bir partisiniz. Komşusu açken tok yatan bizden değildir diyen bir Peygamberin ümmetiyiz biz. Sadece oy almak için dindarsanız birşey diyemem. Ama halkı kandırmayı bırakın artık.
3 kuruş için insanlar birbirini öldürüyor bu ülkede ve siz kendinizi Avrupa ile kıyaslıyorsunuz. Orada milletvekili maaşları bilmem kaç bin avroymuş. Siz önce halkın seviyesini Avrupa düzeyine çıkarın, sonra kendinizi onlarla denkleyerek konuşun.
Ben şunu gördüm bu olaydan sonra. Halk size sadece oy için lazım. Seçim zamanı hatırlarsınız, dindar olursunuz, mağdur olursunuz, Filistin fatihi olursunuz ! Sonra da aylık 39 bin liralık villalar kiralayarak halka yukarıdan bakarsınız.
One minute dediğiniz kişilere de seçimden sonra ne kadar ihale varsa verirsiniz. Hatta ve hatta ülkenin en önemli sınırını, Suriye sınırını 49 yıllığına o "One Minute" dediğiniz kişilere seçim sonrası peşkeş çekersiniz.
Yazıklar olsun, başka bir şey değil.....

Haberin Devamı...
- Cumhurbaşkanlığı Köşkü’ndeki tadilat gerekçesiyle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve ailesinin Dışişleri Bakanlığı resmi konutunu ikematgah olarak kullanması üzerine, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’na “resmi konut” olarak kiralanan villanın kirasını açıkladı.

Köşk’teki tadilat çalışmalarının uzaması üzerine Temmuz 2009’da Gaziosmanpaşa Kırlangıç Sokak’ta bulunan müstekil bir bina Davutoğlu için kiralanmış, bu konutun kira bedeli tartışma konusu olmuştu. O dönemde konutun 20 bin dolara kiralandığı haberleri basına yansımıştı. Dışişleri Bakanı Davutoğlu, MHP’li Kadir Ural’ın soru önergesine verdiği yanıtla bu tartışmaya nokta koydu. Davutoğlu resmi konut olarak kullandığı binanın aylık kirasının 39 bin TL olduğunu ve bu bina için 2 yıllık kira sözleşmesi imzalandığını açıkladı. Davutoğlu yanıtında, yüksek kira nedeniyle gündeme gelebilecek olası eleştirilere yanıt niteliğinde neden böyle bir bina tutulmasına ihtiyaç olduğunu da yanıtında anlattı.

. Davutoğlu yanıtında, yüksek kira nedeniyle gündeme gelebilecek olası eleştirilere yanıt niteliğinde neden böyle bir bina tutulmasına ihtiyaç olduğunu da yanıtında anlattı.


Neler anlattigina dair haberin devami varsa onuda okumak gerekir.
Ayrica haberin kaynagi varsa iyi olur.

Neler anlattigina dair haberin devami varsa onuda okumak gerekir.
Ayrica haberin kaynagi varsa iyi olur.



39 bin TL kira dyoruz | GAZETE VATAN

Bakan n evine rekor kira dyoruz!

Davutoğlu'dan "villa kirası" açıklaması

Davutoğlu'na 46 bin lira kirası olan villa!

Davutoğlu'nın kirası 39 bin TL olan villası tartışma başlattı / Politika / Radikal İnternet

Yeterli kaynak var sanıırım ?

Kaynak vermek paylasilan haberlerin olmazsa olmazidir.
Yoksa burda baska birsey ima etmek degildir gaye... yanlis anlasilmamasi ümidiyle.

Bir resmi konuta ödenen miktarin bu rakamlarda olmasi gayet dogaldir.
Nitekim devletin disisleri bakani resmi konutta devletini temsilen misafir agirliyor ve resmi programlara ev sahipligi yapiyor....böyle bir durumda devlet teamülleri geregi normal karsilanmasi gerekir.

Kaynak vermek paylasilan haberlerin olmazsa olmazidir.
Yoksa burda baska birsey ima etmek degildir gaye... yanlis anlasilmamasi ümidiyle.

Bir resmi konuta ödenen miktarin bu rakamlarda olmasi gayet dogaldir.
Nitekim devletin disisleri bakani resmi konutta devletini temsilen misafir agirliyor ve resmi programlara ev sahipligi yapiyor....böyle bir durumda devlet teamülleri geregi normal karsilanmasi gerekir.



Ben ve Türk halkı bunu pek normal karşılamıyoruz maalesef. Yaklaşık 1 milyon TL'yi bulan bu kirayı vereceğine aynı fiyata satın alabilirdi.
Harcadıkları paralarda tüyü bitmemiş yetimin hakkı olduğunu sanırım unutmuşlar.

Bu ülke çok zengin bir ülke değil. Vatandaşın çoğu asgari ücretle ve de kira vererek 3-4 çocuğuyla hayatını devam ettirmeye çalışırken, dindarız, müzlümanız, yetim hakkı, kul hakkı söylemlerini kullanarak iktidara gelenlerin beytül malı talan etmesine gönlüm razı olmaz. Sizin de razı olmamanızı beklerim...

demekki öyle olması gerekiyormuş

cem uzanın pariste oturdugu yerin kirası ne kadar acep?

Bu harcamalar devlet idaresinde gayet dogal harcamalardir.
Bu paralar sayin Davudoglunun cebine gitmiyor. Vazifesi geregi hariciye vekilliginin resmi konutu olarak devlet bütcesinden cikiyor. Asgari ücret alan ile sayin Davudoglunun bu harcamalarini kiyas etmek bu tür hakikatlere ne derece uzak oldugunuzun kanitidir.
Devlet bünyesinde sizin ve bizim icin gayet gereksiz gibi görünen o kadar büyük harcamalar vardirki.
Örnegin alin size malzeme olsun...tebriklesme icin alinan cicek ve celenk parasi, bir toplanti icin kiralanan bes yildizli otel salonlari gibi....her üc-bes yilda degistirilen makam araclari gibi.
Günümüzde maalesef Hazreti Ömer gibi insanlar yok.
Fakat günümüz gercekleri ve devlet idaresinde bunlarin gayet dogal oldugu bir hakikattir.
Bir basbakani yüzbinlerce dolar maliyetiyle özel ucakla seyahat ediyorsunuz diye elestiremezsiniz...mantik geregi elbette 700-800 dolar karsiligi THY'in tarifeli seferleriylede istedigi yere gidebilir lakin bu durum devlet teamüllerine aykiridir...aynisi bu mevzubahis konut icinde gecerlidir. Disislerinden bayrampasada bes katli bir apartmanin bir katini kira etmesini bekleyemezsiniz...kriterlere aykiri olur.

Satin alinip alinmama sebebine gelince.
Belki sartlar müsait degildir zira her kiralik emlaki satin alabilme gibi bir durum söz konusu olmayabilir.

Olaylara biraz daha objektif bakabilirsek anlarız aslında işin iç yüzünü.

Beni asıl rahatsız eden şudur. İsraf haram değil midir ? Bu konuda hemfikir miyiz ?
Bu müsrifliği Sezer yapsa görmezden gelirdim ancak "Ben de sizdenim, müslümanım, haram yemem, dindar gençlik istiyorum (Gençliğin dindarlıktan çok dinsizliğe doğru sürüklenmesine hiç girmeyelim)" gibi lakırtılarla kendilerini adeta islamın koruyucusu gibi gösteren bu (Erbakan'dan kopan yenilikçi kanat) kişiler haramı işlerken pişkinlik de yaparsa o benim canımı sıkıyor işte.

Devlet teamüllerinde bu şatafat yeni mi çıktı. Atatürk devlet yönetmedi mi ? Derseniz ki Osmanlı'nın son zamanları böyle yönetildi devlet, katılırım o zaman şimdi de Osmanlı'nın çöküş döneminden farklı bir yanımız yok.

Neyse bu benim görüşlerim tabi ki katılmak zorunda değilsiniz.

Görüslerinzine katilmami gerektiren makul bir sebep bulamadim.
Gereksiz bir elestiri.

Saygı duyuyorum

kaynak=malum medya :cool:

Görüslerinzine katilmami gerektiren makul bir sebep bulamadim.
Gereksiz bir elestiri.


tabi canııım gereksiz bir eleştiri asgeri ücretin 630 Tl olduğu, emekli maaşının 700-800 Tl olduğu bir ülkede böyle astronomik rakamlarla villa kiralanmasının neresi yanlış, eleştirilecek makul hiç bir sebep göremiyorum.

kaynak=malum medya :cool:


Başbakan da sorumluluğu üzerinden atmak için aynı şeyleri söylüyor. "Mağlum medya"

Dün de CHPnin Meclişsi toplayalım fikrine kendince bir kulp buldu. Neymiş PKKnın deiği olur muş.

Bakın 2002 yılında 7 şehit varken şimdi yılda 130 şehit veriyoruz. CHP siyaset yapıyor da Bu rakamları da "Mağlum Medya" mı uyduruyor acaba?

Şehit olan halkın evladı. Başbakanınsa oğlu 21 gün Bedelli askerlik yapıyor. Ya uyanın artık. Bu dini forumlarda böyle saplantılı konuşmayın.

Burası siyasi bir forum değil.. dediğin gibi dini bir forum. O yüzden buraya siyaset bulaştırmayınız.

Yukarıda ne dedik, cem uzanın harcamalrı nereden geliyor?

Kemal derviş gelmişti bir dönem onun harcadıkları neler..

bu paranın savunacak bir tarafı yok tabiki. Fakat burası siyasi bir forum değil. Gereksiz yere lafı uzatmayınız. Şunu da unutmayın azdan az coktan cok gider..

Sen koskoca t.c. sin devletinin bu alandaki masrafları cok büyük. en basit yurtdışındaki konsoloslukların kiralarını araştırın bakalım.. ayda her bir konsolosluga ödenen paranın kaç bin asgari ücretliye bedel geldiğini kendiniz görünüz.. ne yapsınlar oraları da kapatsınlar mı?

tabi canııım gereksiz bir eleştiri asgeri ücretin 630 Tl olduğu, emekli maaşının 700-800 Tl olduğu bir ülkede böyle astronomik rakamlarla villa kiralanmasının neresi yanlış, eleştirilecek makul hiç bir sebep göremiyorum.


Ülke idaresindeki giderleri asgari ücretlinin maasina göre endekslemek gercekten gercek disi bir düsüncenin ürünü olsa gerek.

Birseyleri sirf elestirmek icin elestirmeyin lütfen.
Hakikat ve realite cercevesinde degerlendirin.

bu millet hiç uyumadı ki uyansın, yıllarca hiç bir hizmet vermeden sırf yemek için boş vaadlerle işbaşına gelenleri gördü..şimdi sadece sağlıkta insan muamelesi gördüğü için bile bu adamlar yiyorsa da helal olsun diyorrrr...

siyaset yapmıyalım beyler...;)


Güncel Haberler

MollaCami.Com