Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Boyları Devrilsin!

İslam, ibadet (Allah'a kulluk) ve yüksek ahlâk dinidir. Bu ikisi birbirinden ayrılmaz. Gerçek Müslüman hem ibadet eden, hem de ahlâklı ve faziletli olan bir insandır.

Namazını kılıyor, orucunu tutuyor, hacca gidiyor ama dinin yasak ve haram kılmış olduğu nice ahlâksızlığı yapıyor. Yalan söylüyor, vaadinden dönüyor, emanete hıyanet ediyor, haram kazanıp haram yiyor, gıybet ediyor, diliyle insanlara zarar veriyor, lüks, israf ve sefahat içinde yaşıyor... Böylesi gerçek dindar değildir, münafıktır, fasıktır, facirdir, canavardır.

Müslüman, yaşayış tarzında, hayatında Resulullah'a (Salat ve selam olsun ona) uyan, onu kendisi için örnek ve model kabul eden kimsedir.

Hem ibadette, hem de ahlâkta ona uyacaktır.

Bugün Türkiye Müslümanları hem ibadet, hem ahlâk konusunda büyük noksanlar ve ayıplar sergiliyor.

İbadetlerin en önemlisi olan namaz yüzde doksan terk edilmiştir.

Ahlâkımıza gelince korkunç bir kriz içindeyiz.

İslamcı geçinen birtakım haşarat, dinin kesinlikle yasak etmiş olduğu her haltı yemektedir.

Bu haşarat Müslümanların adını kötüye çıkartmış, yüzlerini kara etmiştir.

Bir dinsiz bir Müslüman'a gerici, tutucu, eski kafalı diyebilir ama asla ve asla ona yiyici, sahtekâr, yalancı, güvensiz adam diyememelidir.

Bir dinsiz, Müslüman'ın arkasından "O vatandaş çağdışıdır ama doğruluğuna ve adaletine diyecek yoktur" demelidir.

Müslüman, insan olmak hasebiyle hata edebilir, günah işleyebilir, yanlış yapabilir ama şunları kesinlikle yapmamalıdır:

1. Yalan söylemek... 2. Verdiği sözden dönmek... 3. Emanete hıyanet etmek... 4. Haram yemek... 5. Saçı bitmedik yetimlerin, fakir halkın hakkını yemek... 6. Gıybet ve nemime yapmak... 7. Başkalarının karılarına, kızlarına, bacılarına kötü gözle bakmak, onların namusuna dil ve el uzatmak... 8. Kara, kirli, haram servet sahibi olmak... 9. Lüks ve israfa batmak... 10. Adaletsizlik yapmak... 11. Komşularına kötülük yapmak, onları rahatsız etmek... 12. Kindar olmak, intikam almak...

Çağdaş Türkiye'de İslam'a en büyük zararı verenler, en ağır darbeleri vuranlar ahlâksız sahte dindarlardır.

Bu ve aynı konudaki önceki yazılarımla bir nebzecik de olsa emr-i maruf ve nehy-i münker (iyiliği desteklemek, kötülüğü kösteklemek) vazifemi yaptığıma inanıyor, ahlâksız İslamcıları, sahte Müslümanları Allahü tealaya havale ediyorum.

Boyları devrilsin!

Mehmet Şevket Eygi
araştırmacı yazar


Mehmet Şevket Eygi

MollaCami.Com