Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Şeytanî Tesettür

Şeytanî Tesettür

Tesettür ikiye ayrılır: Şer'î tesettür, şeytanî tesettür. Şer'î tesettür fıkıh kitaplarımızda yazılıdır. Merhum şehid İskilipli Âtıf efendinin bu konuda güzel ve çok faydalı bir kitapçığı vardır.

Şer'î tesettürün özellikleri nelerdir:

1. Yabancı erkeklerin şehvetli bakışlarını ve dikkatlerini üzerine çekmez.

2. Vücud hatlarını gizler.

3. İslam kadınlarını yükseltir.

4. Zarif ve güzeldir.

5. Sadedir, ucuza mal olur.

Şeytanî tesettürün özellikleri:

1. Şehvetli bakışları açık kadın ve kızlardan daha fazla çeker.

2. Dardır, vücut hatlarını gösterir.

3. Alaca bulaca, göze batıcı renklerledir.

4. Çok masraflıdır, israfa sebep olur, israf ise haramdır.

5. Rüküştür.

Bugün ülkemizde şeytanî tesettür bir sektör haline gelmiştir ve yekun olarak büyük paralar dönmektedir. Şeytanî tesettür israfa yol açtığı için haramdır.

Kur'ana, Sünnete, fıkha uygun şer'î tesettür farzdır; şeytanî tesettür haramdır.

Türkiye Müslümanları yeteri kadar medenî Müslüman olsalardı şeytanî tesettür olmazdı.

Şu rezalete bakınız:

Tesettür defilesi yapılıyor... Birkaç gün önce bikini mayo modelleri teşhir eden mankenler kiralanmış, sözde tesettür kıyafetleri sergileniyor...

Ortada podyum... Hoparlörlerle 120 desibel şiddetinde rock müziği... Podyumun iki tarafından gözleri fıldır fıldır erkekler, açık kadınlar, sözde tesettürlü kadınlar, gazeteciler, fotografçılar, kameramanlar... Mankenler podyuma çıkıyor. Topuklarıyla yerlere rap rap rap basarak salına salına yürüyor...

Yahu böyle tesettür olur mu?

Bunlar Kur'ana, Sünnete, Şeriata tamamen aykırı şeylerdir.

Maalesef Türkiye İslamcıları tesettürün de cılkını çıkartmışlardır.


Mehmet Şevket Eygi
araştırmacı yazar

Gerçekten ülkemizde tesettür bilinci maalesef oturmadı. Tesettürü sadece örtünmek olarak alan sözde tesettürlü hanımlar; dışarı çıkarken makyaj yapıyor, koku sürünüyor, dar kıyafetler ve topuklu ayakkabı giyiyor, çok renkli kıyafetlerle dikkat çekmek için elinden geleni yapıyor.
Bir kadının kocasından başkasına süslenmesi ve koku sürünerek başka erkekleri cezbetmesi haramdır. Çalışan bir kadın parfümüyle, makyajıyla başka erkeklerin dikkatini çok kolay çekebilir hem kendisini hemde başkalarını günaha sokabilir
Çağımızda maddiyat insanların birinci tercihi olduğu için "Ev hanımı" denilince; hiç bir işe yaramayan, evinde oturan, çocuk doğuran kadınlar algılanıyor. Malesef ev hanımının toplumda, çalışan kadın kadar itibar ve saygınlığı yoktur. Bir çok ev hanımı sadece bu toplumsal saygınsızlıktan ötürü çalışmak istiyor. Oysa asıl önemli olan, insanlar arasındaki saygınlık değil Allah (cc) katındaki saygınlıktır.

"Her kim izzet istiyorsa, bilsin ki, izzet tamamıyla Allah'ındır. O'na hoş kelimeler yükselir, onu da salih amel yükseltir." Fatır suresi 10
"...Oysa eğer bunlar mü'minseler, daha önce Allah'ın ve peygamberinin rızasını düşünmeleri gerekir." Tevbe suresi 62

Özellikle, Türkiye'de kadının iş hayatında çalışması birçok sorunuda beraberinde getirmektedir:


Özelliklede Türkiye'de çalışan bir kadının, işverenin kuralları gereği tesettüre riayet edemeyebilir, namazını kılamayabilir. Bir kadının nikah düşen başka bir erkekle aynı ortamda bulunması, yüz yüze göz göze konuşması haramdır buna dikkat eden kadın günümüzde fazla değildir, çalışan kadın için ise zaten bunun bir önemi yoktur.

Sonuç olarak; kadın çalışarak bir çok günaha girebileceğinden, birçok olumsuzluklar yaşanabileceğinden, başta çocuklar olmak üzere aile fertleri ihmal edileceğinden, çok zaruret yoksa doğru olan, gerekirse soğan ekmek yenilip yinede kadının evinin dışında çalışmamasıdır.

Neresinden bakarsanız bakın bu dünya üç günlük dünyadır. Çok rahat edenin rahatlığı bu dünyada fazla sürmeyecek, sıkıntı çekeninde sıkıntısı çok fazla sürmeyecektir. Bu dünyadan şimdiye kadar ne zenginler ne krallar ve ne ezilenler, ne fakirler gelip geçmiştir ve hepsininde sonu kara toprak olmuştur



Sonuç olarak; kadın çalışarak bir çok günaha girebileceğinden, birçok olumsuzluklar yaşanabileceğinden, başta çocuklar olmak üzere aile fertleri ihmal edileceğinden, çok zaruret yoksa doğru olan, gerekirse soğan ekmek yenilip yinede kadının evinin dışında çalışmamasıdır.



çok doğru diyorsun aynen katılıyorum, hani ortam müsait ise bir mahsuru olmasa gerek, mesela;

paylaşım için teşekkürler.

Selamün Aleyküm,

Güzel ve anlamlı bir paylaşım.elinize sağlık.


Yaşadığım bir olayı yazmak isterim,


iş nedeni ile dışardaydık olduğumuz yer kadın erkek kalabalık bir ortam ve meydandı. Ezan okundu insanlar dünya koşturmasındaydı.Yakınımızda cami yoktu ev şansı hiç yok. Olduğum yere sırtımdaki şalı attım ve secdeye durdum. Namazımı bitirdim selam verdim. Adamın biri yanıma gelip burada namaz kılınmaz dedi.
neden ki dedim Allah seccadeye davet etti duymadınız mı? Uzak bir yere çekil dedi. adamı tanımıyordum fakat o an gelen cesaretle,
beyefendi yeryüzü bize mescid olarak verilmiş.Abdestimde var sorun ne?hacda uhud dağında insanlar erkek kadın yan yana namaz kılıyorsa, efendimiz savaşta ve her yerde toprakta namaz kılmışsa ben neden kılamıyorum?

Etraf kalabalıklaşmıştı ve herkes bizi dinliyordu?

Bakın bu dinde zorluk yoktur, hele namaz için hiç yoktur dedim biraz kuranı okusanız bunu anlardınız. hatta binek üzerinde savaşta bile kolaylıklar var.

Adam şunu dedi,

ben senin ibadetini görmek zorunda değilim burası halka açık yer?

Bende şunu dedim hani özgürlük vardı bu ülkede madem oyle bende etrafımda çıplak insan eti görmek istemiyorum buyurun çözün olayı!!!

Adam sessizce gitti.

işin ilginç yanı bizim o tartışmamız sebebi ile orda kuran sohpet ortamı kuruldu ve iki saatten fazla namaz hakkında kalabalık bir ortamda saygılı bir konuşma uslubuyla kuran zıyafeti oluştu.


"inkarcılar her ortamda hak sözüne saldırmak için fırsat kolluyor. Eğer bizler Furkanı ıyı tanırsak onlar her ortam her şartta kaybedip kaçıyorlar."



Hakkınızı helal edin.

Paylaşımlarınız için çok teşekkür ederiz


Mehmet Şevket Eygi

MollaCami.Com