Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Sünnî Çoğunluk Nasıl Esir ve Zelil Olur?

Sünnî Çoğunluk Nasıl Esir ve Zelil Olur?

Bir İslam ülkesinde yaşayan Sünnî çoğunluk, şu veya bu şekilde Kur'an'a, sünnete ve şeriata hıyanet ederse yahut dinî konularda gaflete ve gevşekliğe düşerse, izzet ve hürriyetini kaybeder, zalim azınlıkların esareti altına düşüp perişan olur.

Zalim azınlıklar iktidarı ele geçirince kolay kolay bırakmazlar, gitmezler.

Egemen azınlıkların pençesine düşmeyegörsünler, Sünnî Müslümanların kurtulması çok zor, çok zahmetli, bazen çok kanlı olur.

Kâfir ve zalim egemen azınlıkların hâkimiyet ve iktidarı ne kadar sürer? Pek kısa sürmez. Elli sene, yüz sene sürebilir.

Egemen azınlık rejimi yıkılınca Müslümanlar hür ve aziz olurlar mı?

Allah'ın ve Peygamberin yoluna girmez, Kur'an'a, sünnete, şeriata uymazlarsa yine kurtulamazlar, zalimin biri gider öbürü gelir.

Sadece namaz kılan, oruç tutan, hacca giden bir Sünnî toplum doğru yolda mıdır? Sadece namaz oruç, hac yeterli olmaz. Bütün Müslümanların birlikte olması gerekir. Bu birlik de, hepsinin bir İmam-ı Kebir'e biat ve itaat etmesiyle sağlanır.

Namazı kılıyor, orucu tutuyor, hacca da gidiyor ama emr-i mâruf ve nehy-i münker yapılmıyorsa kurtuluş ve izzet olmaz, Müslümanların başına azap iner.

Namaz kılıyor, oruç tutuyorlar ama israfa, lükse, gevşekliğe, şeriatın büyük günah olarak gösterdiği çeşitli fısklara, fücurlara, şehvetlere kapılmışlar ve bunlar yaygın ve aşikâre hale gelmiş, yine kurtuluş olmaz.

Bir Sünnî çoğunluk yeterli sayıda zeki, istidatlı ve kabiliyetli oğullarını subay yetiştirmezler, subaylığı hor görürlerse, bu esnada Sünnî karşıtı ve düşmanı azınlıklar çocuklarını subay yetiştirirlerse, o Sünnî toplum intihar etmiş demektir.

Müslümanların bir kısmı namaz kılıyor ama kötülüklerle mücadele etmiyorlar, bana ne diyorlar, keyiflerine bakıyorlar, yan gelip yatıyorlar. Yine kurtuluş olmaz.

Allah Kur'an-ı Kerim'de sadık ve itaatli mü'min kullarına zafer vaat etmiştir. Bu zafere nail olabilmek için Allah'ın rızasını kazanmak gerekir.

Namazın, orucun, haccın yanına şunları ilave etmek gerekir:

1. Birlik ve ümmet şuuru... 2. Ehliyetli, liyakatli, dirayetli, muhlis, idareci, müeyyed, Resulullah'la (Salât ve selam olsun ona) manen irtibatlı bir İmam-ı Kebir'e biat ve itaat... 3. Emr-i mâruf ve nehy-i münker... 4. Kâfirleri dost ve veli edinmemek... 5. Büyük ve küçük cihat... 6. Güçlü ve vasıflı olmak.

Allah Suriye Müslümanlarının yardımcısı olsun... Allah'ın yardımına ve tevfikine mazhar olmak için Suriye Müslümanları kendilerine yardım etsinler...


Mehmet Şevket Eygi
araştırmacı yazar

Çok çalışmamız gerek.
Allah razı olsun hocam.



Allah Suriye Müslümanlarının yardımcısı olsun...



Cenab-ı Allah azze ve celle razı olsun.

Tüm Müslümanların yar ve yardımcısı olsun.Zulme uğrayan her kim var ise, zalimin zulmünden muhafaza buyursun.Karanlık gecelerden aydınlık sabahlara çıkarsın.


Mehmet Şevket Eygi

MollaCami.Com