Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Herkese Lâzım Sorular

1'inci soru: Türkiye'nin doğusu ve güneydoğusu niçin boşalıyor yahut boşaltılıyor? İleride bu bölgelere nüfus mu ithal edilecektir?

2. Sünnî Müslüman kesim niçin irili ufaklı ve hepsi birbirinden kopuk bin kadar cemaate, gruba, hizbe, fırkaya, sekte, kliğe ayrılmış ve Protestanlaştırılmıştır?

3. Sünnî Müslümanlar, durumun çok müsait olmasına rağmen niçin başlarına ehliyetli ve liyakatli bir İmam-ı Kebir seçerek bu zata biat ve itaat etmiyor?

4. İslamî kesimin niçin büyük bir bilgi bankası yoktur?

5. PKK bir Kürt hareketi midir, yoksa tabanının bir kısmı Kürt; beyni Ermeni, Siyonist, Pakraduni, Kripto bir hareket midir?

6. Sünnî kesim içinde modern İbn Sebe'ler, Lawrence'lar, Hempher'lar, Moiz Kohen Tekin Alp'ler var mıdır ve kimlerdir?

7. Ramazan'da ve başka zamanlarda birtakım İslamcılar papazlar, patrikler, hahamlar, monsenyörler ile bir araya gelip can ciğer diyalog ve hoşgörü muhabbetleri yaptıkları halde niçin on beş büyük cemaat reisi bir araya gelip böyle muhabbetler yapmıyor?

8. Camilere ilmî icazeti olan, geniş kültür sahibi, bir kısmı sanatkar, karizmatik (namaz kıldırma memuru olmayan) imamlar tayin edilmesi için iktidara ve Diyanet'e niçin baskı yapılmıyor?

9. Dindar kesim niçin tesettür tacirlerini tenkit ve protesto etmiyor ve şer'î tesettür istemiyor?

10. Sünnîler, tek parti faşizmi zamanında kapatılmış olan İslam medreselerinin yeniden açılması için niçin güçlü ve etkili şekilde çalışmıyor?

11. Kapatılmış olan tasavvuf tarikatlarının ve tekkelerinin açılması ve bir Meclis-i Meşâyih tarafından denetlenmesi için niçin çalışılmıyor?

12. İş, ticaret, sanayi, hizmet sektörünün ıslahı için niçin loncalar, ahîlik ve fütüvvet teşkilatı kurulması için çalışılmıyor?

13. İslamî kesimin ağır topları niçin millî bir felaket halini alan, israf, sefahat=beyinsizlik, aşırı tüketim, lüks ile etkili bir şekilde mücadele etmiyor?

14. Müslümanlar, ilan gelirleri masraflarını kurtaracak, her gün iki milyon adet dağıtılacak çok güçlü, çok etkili, çok bağımsız, çok faydalı, çok uyarıcı, partiler ve cemaatler üzerinde bir gazete kurmak için niçin bir araya gelmiyor?

15. İstanbul'da, yaklaşan büyük deprem konusunda niçin en az bir milyon kişilik bir miting veya yürüyüş yapılmıyor?

16. Türkiyede yüzlerce yeni Şiî camii ibadete açıldı. Henüz bitmeyen inşaatlar da var. Bizde Şiîliğe böyle müsamaha gösterilir ve teşvik edilirken İran'daki en az yirmi milyon Sünnî ağır baskılar altında. 5oo bin ile bir milyon olduğu tahmin edilen Tahran Sünnîlerinin Cuma namazı kılabilecekleri tek camileri yok, yapılmasına da izin verilmiyor. Bu konuda Sünnîler, niçin harekete geçmiyor, adalet ve eşitlik istemiyor?

Mehmet Şevket Eygi
araştırmacı yazar


Mehmet Şevket Eygi

MollaCami.Com