Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Osmanlı usülü teravih namazları başlıyor

İstanbul Müftülüğü, ramazan ayı süresince kentte bir dizi etkinliğe imza atacak

İstanbul'un 39 ilçesinde en az bir camide Osmanlı'dan kalma bir gelenek olan enderun usulü teravih namazı, 80 camide de hatimle teravih namazı kılınacak. Ramazan etkinlikleri kapsamında, cuma günü açılacak Hırka-i Şerif ise ramazan süresince ziyaret edilebilecek.

Kentte bu yıl kadınlar, ramazan bayramında bazı merkezi camilerde büyük cemaatler halinde namaza iştirak edebilecek.

İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, yaptığı açıklamada, orucun farz bir ibadet olduğunu hatırlatarak, ramazanın duyguların, ibadetlerin yoğun olduğu bir ay olduğunu ifade etti.

Yaran, ''Ramazan vesilesiyle diğer yükümlülüklerimizi de hatırlarız.

Ramazan ayında sağlıklı her müslümanın orucunu tutmasını tavsiye ederiz. Oruç, imsak vakti diye takvimde gösterilen zamanda başlar, güneş batana kadar devam eder. Orucun yanında diğer ibadetlerimiz, namazımız, şartlarını taşıyanlar için zekat var. Bunları hatırlarız'' dedi.

Müslümanın hayatının ibadetten ibaret olmadığını belirten Yaran, ''Dar anlamda ibadeti kast ediyorum. Geniş anlamda düşündüğümüz zaman hayatımızın her anını İslam'a göre yaşamamız gerekir. Allah'ın istediği şekilde yaşamamız lazım.

Bu manada eksiklerimiz olabilir. Onları gözden geçiririz. İslam'a uymayan alışkanlıklarımız vardır, bunları bir gözden geçirir, kendimize yeniden bir yol haritası çizeriz. Tabiri caizse kendi kendimizi bir check-up'tan geçiririz'' şeklinde konuştu.

Ramazan denilince insanların ziyaret yerlerine koştuğunu ifade eden Yaran, bu ziyaretlerden ziyade Allah ile bağın kuvvetlendirilmesi gerektiğini, müslümanlıkta ''bir başkasını aracı kılmak'' diye bir şey olmadığını, müslümanın, kendisini, bulunduğu ortamda doğrudan Allah ile bir hissedebildiğini söyledi.


Habertürk

Güzel bir haber.

Vesile ile; Ramazan-ı Şerifimiz hayırlı olsun...


Güncel Haberler

MollaCami.Com