Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Kur'anı herkes anlarmış

Sual: Hâşâ (Hadisler çöpe atılmalı) diyen Ondokuzcu sapık, (Kur'anı herkes anlar) dedi, arkasından (Piyasadaki bütün Kur'an çevirileri yanlıştır) dedi. Madem herkes Kur'anı anlayabiliyordu, niye herkes yanlış tercüme ediyor? Demek ki anlaşılamıyor ki öyle farklılıklar oluyor. Bu kadar farklı gruplar olduğuna göre, bu kadar farklı anlayanlar vardır. Buna rağmen hâlâ, (Kur'anı herkes anlayabilir) iddiası nasıl yapılabiliyor?

CEVAP

Evet, Kur'an-ı kerimi yanlış anladıklarından dolayı 72 sapık fırka meydana çıkmıştır. Eğer herkes aynı şeyi anlayabilseydi bu kadar sapık fırka meydana çıkmazdı. Herkes (Benim anladığım doğru) diyor. Peygamber efendimizinkinden farklı anlayanların anlayışları geçerli değildir. Onun için Kur'an-ı kerimi en iyi anlayan elbette Peygamber efendimizdir. Onun hadis-i şeriflerini de en iyi anlayan Onun vârisleri olan Ehl-i sünnet âlimleridir. Ehl-i sünnet âlimlerinin bildirdiklerine uyan, Kur'an-ı kerimi en iyi anlamış olur.

Ondokuzcular, (Şiîler ve Vehhabiler, Kur'anı yanlış anladıkları gibi, Peygamber Muhammed de Kur'anı yanlış anlamış ve çöplüğe atılması gereken hadisler söylemiştir. Ehl-i sünnet âlimleri de bu hadislere göre hareket ettikleri için onların Kur'anı anlamaları da yanlıştır) diyorlar. Hâşâ bu dinin Peygamberi anlamadıysa, bu kâfirler nasıl anlayacaktır? Madem herkes anlayabiliyorsa, hâşâ Peygamber efendimiz niye anlayamamış?

Kendilerinin de açıkça itiraf ettikleri gibi, herkes âyetlerden aynı hükmü çıkaramıyor. Bu mesele, gün gibi açıkken yine, (Herkes Kur’andan anladığına uysun!) demek ne büyük rezalet ve felakettir. Allahü teâlâ, (Resulüme uyun, ona uyan bana uymuş olur) buyururken, Kur'an-ı kerimin (Resulümün emrine uyun!) emrinden insanları uzaklaştırmaktan daha büyük sapıklık olur mu?



Fen ve sanat

Fen ve sanat müminin kaybettiği malıdır,

Kimde, nerde bulursa, elbette almalıdır.



dinimiz islam

"Kur'anı anlamak her yiğidin harcı değildir"

Ama Kuranda diyor ki

"Ey insanlar! Size Rabbinizden kesin bir delil geldi ve size apaçık bir nur (Kur'an) indirdik." Nisa 174

"Andolsun biz, Kuran'ı öğüt almak için kolaylaştırdık. Öğüt alan yok mudur?" Kamer 17

"Yemin olsun ki, biz, Kuran'ı öğüt ve ibret için kolaylaştırdık. Fakat düşünen mi var?" Kamer 22

Kime inanacağız, sapık olan Işıkcılara mı yoksa Allah'a mı? Siz kime inanıyorsunuz?

Eğer Allahın kelamını bizler anlayamayız dersek Rabbimizin "kuranın ipine sarılın" emrini yerine getirip, ona ulaşacak yolu bulmamız imkansız olacaktır. Hangi kitabın yazarı yazdığı kitabı zor anlaşılsın ve büyük bir kısmı anlamasın diye yazar? Hele bu kitabın sahibi Rabbim ise bu nasıl mümkün olur? "Biz anlamazuk" demek Allah'a büyük bir iftiradır ve bu iddianın sahipleri bunun hesabını asla veremeyeceklerdir.

"Biz, ayetleri işte bu şekilde ayrıntılı kılıyoruz ki, hakka dönebilsinler." Araf 174

"Halbuki o (Kur'an) bütün akıllı alemler için bir öğüttür" Kalem 52


Öğüt alınacak çok şey var.. Onları da anlamıyorlarsa zaten yaşamasınlar..

* * *

Einstein bingbang teorıisini ortaya atmadan önce kaç kişi kuranda büyük patlamaya işaret eden ayet oldugunu düşünüp anlayabilirdi?

Einstein bu teoriyi ortaya attıktan sonra fizikle ilgilenen kişiler okudugunda anladılar ki kuranda bu geçiyormuş..

* * *

iki denizin sularının karışmadığını herkes okudu da kaç kişi akdeniz ile atlat okyanusun sularının birleşmediği ortaya çıkıncaya kadar oraya işaret ettiğini anlayabildi?

* * *

Galaksilerin gökyüzünce bir gül gibi oldugunu NASA galilo uzay teleskobu ile zoomlayıp fotograflarını çekinceye kadar kaç kişi ilgili ayetlerin oralara da işaret ettiğini anlayabildi?

* * *

Daha yüce kitabımızda anlayamadığımı anlamaktan aciz oldugumuz o kadar çok güzellikler var ki..

Herkes kabının büyüklüğü kadar alabilir.

herkesin kurandan aynı şeyi anlayabileceklerini iddia etmek, kuranı kerime tamamen tersitir.

قُلْ هَلْ يَسْتَوِي الَّذِينَ يَعْلَمُونَ وَالَّذِينَ لَا يَعْلَمُونَ


Hayatın İçinden İslam

MollaCami.Com