Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Filmin sonu İran Film oynamaya başlıyor...

Filmin sonu İran

Film oynamaya başlıyor... Çok uzun süreli bir film bu... Jenerik faslı bitiyor, konu başlıyor... İlk beş dakikadayız, bir yığın yorumcu alelacele ahkâm kesmeye başlıyor... Şöyleymiş de böyleymiş de, şuymuş da buymuş da... Biraz sabırlı olun sayın yorumcular... Bu film önceden çekilmemiş, senaryosu bilinmeyen bir filmdir. Elbette tahminler yapabilirsiniz ama gösterimin ilk beş dakikasında fazla açılmayın, çok hikâyeler anlatmaya başlamayın.

Filmin ana konusu şudur: Tarih boyunca yüzyıllarca savaşmış iki komşuyu, Türkiye ile İran'ı savaştırmak istiyorlar. Bu savaş İsrail'in ve ABD'nin işine gelecektir. Zaten İsrail'in yaşaması, ayakta durması için Ortadoğu'da bu iki büyük İslam devletinin savaşması, savaştırılması gerekmektedir.

Türkiye'nin yüzölçümü Avrupa Birliği'ne üye devletlerin hepsinden büyüktür. İran'ın yüz ölçümü ise Türkiye'ninkinin iki katıdır. Bu iki devlet savaştırılsın ki, parçalansınlar, güçlerini yitirsinler ve meydan Kapitalistlere, Siyonistlere, İslam karşıtlarına kalsın.

Aaaa sen neler söylüyorsun, filmin başında böyle bir şey yok, Suriye var...

A benim canım, filmin başında her şey kabak gibi gösterilmez, anlatılmaz ki... Bekle biraz, göreceksin.


Mehmet Şevket Eygi
araştırmacı yazar

bakalım sonuç nereye gidecek


Mehmet Şevket Eygi

MollaCami.Com