Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


16 yaşındaki Fatma, dokuz ayda hafız oldu





İZMİR Büyük Hatay Kız Kur’ân Kursu’nda hafızlık eğitimini tamamlayan 16 yaşındaki Fatma Parlak, hafızlık eğitimini dokuz ayda tamamladı.

Açık Lise’ye de devam eden Parlak, “Kur’ân okurken Rabbim’in benimle konuştuğunu hissediyorum ve ona göre aldığım lezzet de artıyor. Kur’ân ezberlemek isteyenler, düzenli çalışmalı ve azmetmeli” diyor.

Genç hafize, liseyi bitirerek İngilizce eğitim veren Marmara İlahiyat Fakültesi’nde okumak istiyor. İzmir Büyük Hatay Kız Kur’ân Kursu’nda hafızlık eğitimini tamamlayan Fatma Parlak, yaşıtlarına önemli tavsiyelerde bulundu.

Kendisinin öğleye kadar hafızlık eğitimi alıp öğleden sonra Açık Lise için çalıştığını aktaran Parlak, “Buraya ilk geldiğimde Kur’ân okumasını kısmen biliyordum. Üç ay boyunca hazırlık sınıfında yüzünden okudum.

Daha sonra ‘günlük çiğ sayfa’ olarak tabir ettiğimiz sayfalar üzerinden ezberimi geliştirdim. Bu, zamanla üç dört sayfaya kadar çıktı. Gerçekten dokuz ayda hafız olmak çok güzel bir duygu“ dedi.

Kendisi gibi diğer hafız adaylarının da ezber eğitiminin yanında Açık Lise öğrenimine devam ettiğini kaydeden Fatma Parlak, “Ezberlerin yanı sıra Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından koyulan ibadet, ahlâk ve siyer ile Açık Lise derslerini de çalışıyoruz.

Sabahları hafızlık, öğleden sonra Açık Lise dersleri görüyoruz. İki sene olan hafızlık eğitimini dokuz ayda tamamladım.

Bunun sebebi, umre ödülü olmasıydı. Ben de bu amaçla seve seve razı oldum ve yüzümün akıyla çıktım” eklinde konuştu. Hafızlığın çok önemli bir vazife olduğunu vurgulayan Parlak, bu konuda en önemli konunun düzenli çalışma olduğunu söyledi.


Yeni Asya Gazetesi

ben bi yasini birbucuk saate okuyorum ... ne kafasizim ya :(


Yerel Haberler

MollaCami.Com