Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Kadınlara Ayrı Otobüsler

Kadınlara Ayrı Otobüsler

Halka sorsalar, çoğunluğun istediği yerlerde kadınlara ve kızlara mahsus otobüsler olsa, böyle bir ayırım iyi, doğru olmaz mı?

Böyle bir şeye birileri itiraz edecek, yaygara kopartacaktır.

Bu dediğimde ne kötülük vardır? Böyle bir ayırım kadın ve kızların lehinde değil midir?

Rahat seyahat edeceklerdir. Herkes elbette kötü ve terbiyesiz değil ama birtakım edepsizler toplu taşıma vasıtalarında zaman zaman kadınları kızları rahatsız ediyor, hattâ kimisi çok ileriye gidiyor.

Bir husus daha var: Toplu taşıma vasıtalarında bazı kendini bilmezler herkesin arasında öpüşüyor, birbirine sarılıyor, mıncıklaşıyor. Otobüsler, tramvaylar seks yerleri değildir.

Bu konuda da âqil insanlar çareler ve çözümler bulup bunların hayata geçirilmesini sağlamalıdır.

Geçenlerde Yalova-Yenikapı feribotunda çirkin bir hadise oldu. Kendini bilmez bir çift yüzlerce yolcu arasında tam bir saat boyunca öpüştü sevişti. Herkesi rahatsız ettiler ama güvenlik sorumlusu müdahale etmedi, hatta "İstemeyen binmesin" gibi uygunsuz bir laf etti.

Ben neler konuşuyorum... Kadınların rahimlerindeki mâsum ve korumasız çocukların kürtaj yapılarak canavarca öldürülmesini özgürlük olarak gören zihniyet ile bu gibi konuları tartışmak ve vicdana uygun neticelere ulaşmak mümkün müdür?


Mehmet Şevket Eygi
araştırmacı yazar


Mehmet Şevket Eygi

MollaCami.Com