Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Diyanet TV, İslâmın evrensel mesajını sunacak




Mi’rac Gecesi vesilesiyle yayına başlayan Diyanet TV’yi anlatan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, ‘’Bu kanal, din, dil, ırk, cinsiyet, mezhep ve meşrep gibi her türlü ayrımcılığa karşı İslâmın rahmet yüklü evrensel mesajını iletmenin bir aracı olacaktır’’ dedi.

DİYANET TV YAYINA BAŞLADI

Diyanet TV, ilk test yayınına Ulu Cami’deki Mirac Kandili Özel Programı’yla başladı. Dİyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Diyanet TV’nin din, dil, ırk, cinsiyet, mezhep ve meşrep gibi her türlü ayrımcılığa karşı İslâmın rahmet yüklü evrensel mesajını iletmenin bir aracı olacağını belirterek, hayırlı olması dileğinde bulundu.

Görmez, Diyanet TV’nin amaç ve hedefini ise şöyle açıkladı: ‘’Hikmetli bir gönül dili ile İslâmın hak ve hakikate dayanan tevhit inancını, ihlas ve samimiyette birleşen ibadetini, bilgi ve hikmete dayanan ahlakını, şefkat ve merhametle yoğrulan adaletini geniş halk kitlelerine ulaştırmaktır.’’ Yayıncılık ilkelerini ise Görmez şöyle sıraladı: “Yayınlarda yüce İslam’ın sahih ve güvenilir kaynaklarına dayalı temel öğretiler esas alınacaktır. Bu kanalın İslam’a ve insanlığa hizmet gibi bir misyonu daima olacak, ancak kanal, hiçbir zaman misyonerlik yapmayacaktır. Din konusunda bilgi verirken, imaj, reklam ve propaganda yollarına başvurulmayacaktır. Hakikatler, asla imajla örtülmeyecektir.


Yayınlar, günümüz insanına hitap edecek bir dil ve üslupla, Kur’an-ı Kerim ve Sahih Sünneti esas alan, tarihi ve kültürel değerlerimizle herkesi kucaklayan bir anlayışla yapılacaktır. Çocuklar, gençler, geniş halk kitleleri, yurt içi ve yurt dışındaki vatandaşlarımıza yönelik uygun yayın politikaları geliştirilecektir.

Bu kanal, din, dil, ırk, cinsiyet, mezhep ve meşrep gibi her türlü ayrımcılığa karşı İslam’ın rahmet yüklü evrensel mesajını iletmenin bir aracı olacaktır. Diyanet İşleri Başkanlığı, gündelik siyasetin dışında kalarak günü birlik tartışma ve atışmalara açıkça mesafe koyan tavrını, radyo televizyon yayıncılığında da sürdürecektir.”


Yeni Asya


Güncel Haberler

MollaCami.Com