Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Doktora tekme ceza aldı

İzmir'de meslektaşına merdivende tekme attığı iddia edilen doktora 4 ay hapis cezası verildi, ardından ceza 2 bin TL'ye çevrildi.

İzmir ’de aynı aile sağlığı merkezinde görevli doktorlardan T.T., meslektaşı Mustafa Hüseyin Özkan’a merdivenden inerken tekme attığı iddiasıyla yargılandığı davada 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Cezası daha sonra 2 bin TL paraya çevrildi.

Olay, geçen ocak ayında Buca’daki bir aile sağlığı merkezinde meydana geldi. Merkezde aile hekimi olarak görev yapan 43 yaşındaki T.T., arasında daha önceden bir sorun bulunduğu iddia edilen yönetici hekim 53 yaşındaki Dr. Mustafa Hüseyin Özkan’ın merdivenden inerken sırtına tekme atıp kaçtı. Merkezde bulunan güvenlik kameraları da tekme anı dışındaki bölümleri görüntüledi. Mustafa Hüseyin Özkan önce sağlık raporu aldı, ardından karakola gidip, meslektaşından şikayetçi oldu.

İzmir 1’inci Sulh Ceza Mahkemesi’nde, "Kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle basit yaralama" suçundan T.T. hakkında, 6 aydan 1.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Yapılan son duruşmaya sanık doktor T.T., şikayetçi Mustafa Hüseyin Özkan ve avukatı Seyit Ahmet Akyüz katıldı.

4 AY HAPİS CEZASI

Yargılama sonunda hakim, Dr. T.T’yi önce 4 ay hapis cezasına çarptırdı. Ardından cezasını 2 bin TL paraya çevirip, 1’er ay arayla 20 eşit taksit ile ödemesine karar verdi, ertelemedi. Hakim, sanığa bir taksidini ödemediği taktirde, geri kalan paranın tamamının tahsil edileceği ve hapse gireceği uyarısında bulundu.

Radikal


Güncel Haberler

MollaCami.Com