Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Kemal Kılıçdaroğlu'na Tepkiler Yağıyor!

Müftüsü de var ama, "Hz. Ali'yi Bilmiyor"!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 4 halifeden biri olan Hz. Ali'den “düşünür” diye söz etmesi “Ali'siz Alevilik” tartışmalarını gündeme getirdi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, önceki gün Meclis'te partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Hz. Ali'nin “Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum” sözünü hatırlatırken, İslam dünyasının 4. halifesi Hz. Ali'nin adını anmamış, bir de “Allah'ın aslanı” olarak bilinen Hz. Ali'den “İslam düşünürü” diye bahsetmişti. Kılıçdaroğlu “Ünlü bir İslam düşünürü der ki, ‘Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum'” demişti.

“OLACAK ŞEY DEĞİL, REZİLLİK”

Alevilik hakkında birçok önemli esere imza atmış bir isim olan Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Yağmur Say, Aleviliği, sosyalizm ve proletarya ile bir araya getirme gayretinde olanların bulunduğunu belirterek, bunu “rezillik” olarak değerlendirdi.

Kılıçdaroğlu'nun “düşünür” benzetmesi için “Olacak şey değil. Yok böyle bir şey. Böyle Alevilik olamaz. Hz. Ali'siz Alevilik olamaz” diyen Say, şunları söyledi: “Hz. Ali'yi bir düşünür düzeyine indirgemek ayıp ve çok yanlıştır. Hiç alakası yok. Bir defa düşünürlülük kavramı 20. yüzyıla aittir. Bunlar gerçekten çok yanlış şeyler. Ülkede Ali'siz bir Alevilik yaratılmaya çalışılıyor. Bu yeni bir şey değil, eski planlardır bunlar. 1980'li yıllara dayanıyor. Bu gerçekten önemli bir tehlike. Ateizm ve sosyalizm mantığının yarattığı bir Ali ortaya çıkarılma çabası içindeler. Bu millete sol düşüncenin, halkın, bilmem ne diye yutturmaya çalıştıkları önderler aksine içi boştur. Bunlar çok yanlıştır.”

“VAZGEÇİLMEZ BİR YERDEDİR”

Alevi Kültür Dernekleri eski Genel Başkanı Tekin Özdil de, “Hz. Ali vazgeçilmez bir yerde, en tepe noktadır. Bu tür tartışmalarla ayağa düşürülüyor. Kimin doğru, kimin neyi ifade etmeye çalıştığını anlamak da bu anlamda zorlaşıyor. Hz. Ali'yi düşünür olarak nitelendirmek doğru değildir. İslamın binlerce düşünürü var. Ve Hz. Ali'yi bunlardan birisi gibi göstermeye çalışmak daraltmaktır. Hz. Ali bu kadar daraltılmayacak kadar Alevilerin düşüncesinde zirvede yer alır. Bizler açısından Hz. Ali vazgeçilmez bir yerdedir” dedi.

“AVRUPA'DA BAŞLATILDI”

Almanya Alevi Dernekleri Birliği Genel Başkanı Alişan Hızlı ise Hz. Ali'siz bir Aleviliği öngören hareketin Avrupa'da başlatıldığına işaret etti. Yıllardır bu harekete karşı mücadele ettiklerini kaydeden Hızlı, “Benim mücadelem de 2000'li yıllardan bu yana bunlara karşı oldu. Hz. Ali'siz asla bir Alevilik olamaz. Kökenimizi araştırırsak ehlibeyt sevgisine dayanıyor. Ehlibeyt deyince de; Hz. Ali, 12 İmam, İmam Hüseyin, Hz. Muhammed akıllara gelir. Bunları reddeden bir zihniyet ne Müslüman olur, ne de Alevi olur. Biz bu tarz iddialarda bulunanları da Alevi olarak kabul etmiyoruz. Kılıçdaroğlu'nun bu sözünü reddediyoruz. Ben Kılıçdaroğlu'nun tavrını benimsemediğimi kamuoyuna açıklamıştım zaten” şeklinde konuştu.

“HZ. ALİ'Yİ BİLMİYOR”

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun kastı aşan bir söylemde bulunduğunu söyleyen Alevi Dernekleri Federasyonu Başkanı Metin Tarhan ise, Kılıçdaroğlu'nun Hz. Ali hakkında fazla bilgi sahibi olmadığını kaydetti.

“KASTI AŞAN BİR BEYAN”

Tarhan, “Kastı aşan bir beyan. Kılıçdaroğlu, ya Hz. Ali hakkında bilgi sahibi değil ya da inançla düşünceyi birbirine karıştırma gibi bir algı yaratmaya çalışıyor. Ben Kılıçdaroğlu'nun Hz. Ali hakkında bilgi sahibi olmadığını düşünüyorum. Alevi kökenli bir genel başkanın Hz. Ali'yi bir düşünür olarak ilan etmesi büyük bir gaftır. Hz. Ali'siz bir Alevilik gibi bir durumun altyapısını hazırlamak gibi düşünülebilir. Ayrıca genel başkanın kendi yolundan uzak kaldığını düşünüyorum. Seyyid Mahmut Hayrani'nin torununun bu noktada böyle bir gaf yapması da çok üzücü” diye konuştu.

ALTUN: KILIÇDAROĞLU'NUN İSLAMİ BİR BİLGİSİ YOK

Akit'e konuşan Dünya Ehli Beyt Vakfı Dernek Başkanı Fermani Altun da, Kılıçdaroğlu'nun konuyla ilgili İslami bir bilgisinin olmadığını söyledi. Altun, “Bu temel altyapıya sahip olmadığı içinde rastgele yuvarlıyor. Onu uyaracak bilgilere sahip olan etrafında kimsesi de bulunmuyor. Gerçekten çok saçma. İslamın bütün değerleri, halifeleri, ehlibeyti, uluları, dahileri, düşünürleri hepsi yerli yerinde ortak değerlerdir. Bunu bugün birilerinin kendi adına yorumlaması ya da şekillendirmesi asla düşünülemez. Herkes istediği gibi o mübareklerle oynama hakkına sahip değildir” dedi.

“Hz. Ali'nin tarihteki yeri 4 büyük halifeden biri olmasıdır” diyen Altun, “Hatta Afrika ülkelerinde Hz. Hasan'ı beşince halife olarak okuyorlar. Kılıçdaroğlu bu konuda yetersiz ve bilgisi de yok. Hiçbir şeyi de yok. Bu haber Diyanet Haberler adresinden kopyalanmıştır Yanında bu konularla ilgili bilgi sahibi insan da yok. Bir lider her şeyi bilecek diye bir şey söz konusu değildir ancak bilen kaynakları bilmek durumunda. Bilmiyorsan o zaman evinde oturacaksın” şeklinde konuştu.

SEYFULLAH SOLAK / Yeni Akit

Çok şükür ki Rabbim her seferinde bu adamı milletin gözünde rezil konuma düşürüyor...

rezil olmaya da devam edecek

Kemal Kılıçdaroğlu İktidar olursa Millet olarak YANARIZ...ve sokakda kimse tesettürle gezemez ve Darbeciler DARAĞAÇLARINDA İnsanları İDAM ederler .

Böyle bir zihniyetin iktidara gelmesi,bu ülkenin başına gelebilecek en büyük felakettir...


Güncel Haberler

MollaCami.Com