Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Arkadaşından etkilenip İslâmiyeti seçti




Norveç’te yaşayan ve İngilizce Kur’ân-ı Kerim okuyarak bir süre İslâm dinini araştıran 21 yaşındaki Henrie Myrseth adlı genç kadın, en yakın arkadaşının İslâm dinini seçmesinin de etkisiyle Müslüman olup Ayşe Helin Myrseth ismini aldı.

Alanya Müftülüğü’nde düzenlenen ihtida törenine bir süredir bir Türk genciyle nişanlı olan Henrie Myrseth, kendisinden önce Müslümanlığı seçen arkadaşı Emma Büyükgenç ve nişanlısı Ercan Şimşek ile birlikte katıldı.

Tercüman aracılığıyla İslâm dinine ilişkin bilgi verilen ve uyması gereken kurallar anlatılan Henrie Myrseth, Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu. Alanya Müftüsü Ahmet Hamdi Başpınar tarafından imzalanan ihtida belgesiyle hediye edilen İngilizce Kur′ân-ı Kerim’i alan Henrie Myrseth, ismini Ayşe Helin Myrseth olarak değiştirdi.

İslâm dinini tanıdıktan sonra bir süre araştırdığını ve İslâmiyet hakkında Kur’ân-ı Kerim ve çeşitli kitaplar okuduğunu belirten Myrseth, ‘’Yaptığım araştırmanın ardından benim için en uygun dinin İslâmiyet dini olduğuna karar verdim’’ dedi.

Müftü Başpınar da Alanya’da her yıl 15-20 yabancının Alanya Müftülüğü’ne başvurarak Müslüman olduğunu söyledi. Başpınar, çoğunluğu son 5 yılda olmak üzere son 27 yılda Alanya’da 260 yabancının İslâmiyeti seçtiğini kaydetti.

Yeni Asya Gazetesi

Kesinlikle arkadaşlık çok önemli. Çok güzel örneği işte buyrun...
Kim ne derse desin kesinlikle çevre etkiliyor. Müslüman kişiyle arkadaşlık edersen müslüman münafık kişiyle arkadaşlık edersen münafık olursun, öyle bir olursun ki...

Allah kabul etsin(: Teşekkürler güzel paylaşım için. Mutlu olduk....


Yerel Haberler

MollaCami.Com