Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Ayasofya önünde namaz




İstanbul’un fethinin 559. yıldönümü dolayısıyla Ayasofya Camii önünde sabah namazını kılan yaklaşık 100 kişilik grup, Ayasofya′nın ibadete açılmasını istedi. Meydanda toplanan grup üyeleri, namazın ardından “Gönül isterdi ki, bugün Fatih Camiinin yanında Ayasofya Camiinin de açılışı yapılsaydı... Ama inanıyoruz ki, zamanı gelince Ayasofya da ibadete açılacak” dediler.

Ayasofya müze değil, cami olsun

1934 yılından bu yana ibadete kapalı olan tarihî Ayasofya Camii önünde sabah namazı kılan bir grup, Ayasofya’nın tekrar ibadete açılması için duâ etti. İstanbul’un fethinin 559’uncu yılı dolayısıyla sabah namazını Ayasofya Camii önündeki meydanda kılan yaklaşık 100 kişilik grup, Ayasofya’nın camiye dönüştürülerek ibadete açılmasını istedi.

Grup adına basın açıklaması yapan Şirinevler Mahallesi Muhtarı Galip Karayiğit, ‘’Başbakan Erdoğan güzel işler yapıyor. Kendisinden Ayasofya Camii’nin ibadete açmasını bekliyoruz’’ dedi. Namazın ardından duâ eden kalabalık olaysız şekilde dağıldı.

Öte yandan BBP İstanbul İl Başkanı Fikret Daş, burada yaptığı açıklamada, İstanbul’un fethinin 559. yıl dönümünü, Ayosofya’nın halen müze olarak kullanılması dolayısıyla buruk kutlandığını söyledi. Daş, İstanbul’un fethinin en önemli mirasının 78 yıldır mahzun olduğunu belirterek, ‘’Yaklaşık 500 yıl cami olarak hizmet veren Ayosofya, 1934 bu yana müze olarak kullanılıyor. Bu durum bize çok ağır geliyor’’ diye konuştu.


Yeni Asya


Güncel Haberler

MollaCami.Com