Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


İmamlar can güvenliği istiyor

TÜRK Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, imamlara yönelik saldırıların son aylarda arttığına dikkat çekerek, üç aylar arefesinde Ağrı’da bir imamın katledilmesini kınadı.

İmamların can güvenliğinin sağlanması gerektiğini ifade eden Ünal, imam katledenlerden hesap sorulmasını istedi. Ağrı Doğubayazıt’ta görev yapan imam hatip Mehmet Uzun’un katledilmesini kınayan Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Ünal, “Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesine bağlı Yaygınyurt Köyünde görev yapan imam hatip Mehmet Uzun gece evinden konuşmak için çağrılmış ve köy yakınlarında katledilmiştir.

Bu cinayeti işleyen gözü dönmüş hainleri, vatan, millet, devlet, bayrak ve din düşmanlarını, bu hain saldırıyı lânetliyoruz. Üç aylara girdiğimiz şu günlerde bu menfur olayı kınıyoruz” dedi. Ünal, şehit imam hatip Mehmet Uzun’un tek derdinin Allah ve peygamber sevgisini, Kur’ân-ı Kerim’i, İslâm ahlâkını ve faziletini öğretmek olduğunu kaydetti. Bir imamın görevini yapmasına tahammül edemeyen din ve millet düşmanlarının bir an önce yakalanıp gerekli cezanın verilmesini yetkililerden beklediklerini ifade etti.
KATİL CANİLER CEZALANDIRILSIN

BU cinayeti canilerin işlediğini belirten Ünal, “Bu cinayeti işleyenlerin insanlıkla alâkası yok. Bunlar kandan beslenen birer canidirler. Görevini yapan bir din görevlisini şehit etmek, eşini gözü yaşlı, yavrularını boynu bükük bırakmak ve camiamızı üzüntüye boğmak ancak canilerin işidir” ifadelerini kullandı. Ünal, son zamanlarda imamlara yönelik saldırıların arttığını ve imamların can güvenliği için koruma tedbiri alınmasını istediklerini dile getirdi. Ünal sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz Diyanet camiası olarak imamlarımızın can güvenliğinin sağlanmasını istiyoruz. Artık bir daha bir imamızın katledildiği haberini duymak istemiyoruz. Bu konuda acil çözüm bekliyoruz.”

RECEP GÖREN-ANKARA


Güncel Haberler

MollaCami.Com