Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Camiler insanların gönül bütçesinden yapılan mabetlerdir

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, ''Camiler hükümetin bütçesinden değil, insanların gönül bütçesinden yapılan mabetlerdir'' dedi.

Bozdağ, Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesine bağlı Dayılı köyünde yaptırılan caminin ibadete açılışı dolayısıyla düzenlenen törende, caminin yapımına katkıda bulunanlara teşekkür etti.

Burada yaptığı konuşmada camilerin önemine değinen Bozdağ, "Allah'ın evlerini de Allah'a ve ahiret gününe iman edenler imar ederler. Allah'ın evi burada daha önce de vardı ama daha iyisini, daha yenisini, daha düzgün bir şekilde imar ve inşa ettiniz. Allah hepinizden razı olsun.

Dinin temeli bu minarelerden, bu camilerden yükselen ezan sesidir. Müslümanlar mabedlerine, ibadet yerlerine sahip çıktıkları sürece onun gölgesinde hep huzurlu hep mutlu oldular" diye konuştu.

Ülkenin pek çok yerinde camileri vatandaşların yaptırdığını vurgulayan Bozdağ, ''Türkiye'de bunu bazıları yanlış biliyor. Zannediyorlar ki, camiler hükümet bütçesinden yapılıyor.

Bütçeye para koyuyorlar, ihale ediyorlar, oradan cami yapıyorlar. Onun için cami ile ilgisi olmayanlar bunu pek çok yerde kullanıyorlar. Camiler, hükümetin bütçesinden değil, insanların gönül bütçesinden yapılan mabetlerdir.

Allah rızası için verilenler ile yapılıyor.

İşte Dayılı köyü halkı bu camiyi gönül bütçesinden verdikleri ile yaptılar.

Bütün Dayılılı kardeşlerime teşekkür ediyorum. Minareyi yurt dışında yaşayan bir anamızın, bacımızın yaptırdığını söylediler. Onlara da sizin adınıza çok teşekkür ediyorum'' ifadelerini kullandı.

(CİHAN)


Güncel Haberler

MollaCami.Com