Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Tarladan balık avlıyorlar

Tarladan balık avlıyorlar

Konya'nın Beyşehir ilçesinde sular altında kalan buğday ekili arazilerden balık çıkmaya başladı.



Bu fırsatı değerlendiren olta avcıları ise sularla kaplı tarlalara olta atarak balık avlamanın keyfine varıyor.
Beyşehir Gölü'ndeki su miktarının aşırı yükselmesi sahil kesimdeki birçok ekili arazinin sular altında kalmasına yol açtı. Bu durum, ekonomik olarak etkilenen üreticiyi üzerken olta tutkunlarını ise memnun etti. Göl kıyılarında sadece olta ile sudak balığı avına müsaade edilmesi üzerine soluğu sahil kesimlerdeki sular altında kalan ekili arazilerde alan olta avcıları, ekili alanlara olta bırakarak balık avlamanın derdine düştü. Bazı olta meraklılarının tarla içerisinde sığ sularda gezinen balıklarıeliyle yakalaması da şaşkınlık veren görüntüler yaşattı.

Ekili arazilerin göl sularıyla dolduğunu ve balıkların da tarlalara yayıldığını belirten Çiftlik Köyü'nde çiftçilerinden Adem Erdoğan, "Ekinler yetişkin durumda olduğu için ve sular altında olunca balıklar karınlarını doyurmak için bu alanlara akın etti. Benim elma bahçemin içerisi de balıklara yaşam alanı olmuş durumda" diye konuştu.

Buğday tarlasına olta atarak balık tutmaya çalışan olta tutkunu Osman Keçe ise, yakaladığı balığı gazetecilere göstererek, "Şu anda ekin tarlasındayız. Hem piknik yapıyoruz, hem de olta atma şansı buluyoruz. Tesadüfen de oltamıza sazan balığı geldi" dedi.

Beyşehir Ziraat Odası Başkanı Adem Metli, göl kıyılarındaki tarlalarda balık çıkmasının sebebini; üreme mevsimi olması nedeniyle balığın yumurta bırakmak için ot içerisine ve sığ kesimlere gelmek istemesi olarak nitelendirdi. Kıyıdaki ekili alanların sular altında kalmasıyla tarlarda balık görülmesinin normal olduğunu belirten Metli, "Balıklar yavrusunu atmak için biraz daha kenara açılmış. Oralarda o yüzden balık gözüküyor. Serbest döneme kadar hiçbir şekilde bir tek balık bile yakalanmamalıdır. Birdişi balık milyonlarca yumurta bırakıyor, avlanmak demek binlercesinin yok olması demektir. Ben Beyşehirliler'den, Beyşehir çiftçisinden, bunlar da bizim odamıza kayıtlı üyedir. Beyşehir balıkçısından çok rica ediyorum, gölde artık serbest dönem gelinceye kadar balık avlamasınlar" diye konuştu.


İHA


Yerel Haberler

MollaCami.Com