Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Üniversite camiine yardIm yağIyor

Antalya’da, Akdeniz Üniversitesi kampüsü içerisinde Türkiye’nin en büyük camilerinden biri inşa ediliyor.

2010 yılında 40 Sivil Toplum Kuruluşu’nun biraraya gelerek kurduğu Antalya İlahiyat Fakültesinin Yaptırılmasını Destekleme Derneği, Şubat 2011’de Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü ile bir protokol imzalayarak Cami inşaatını üstlendi. Dernek Başkanı Dr. Necmi Atik yaptığı açıklamada şöyle dedi: “Camimiz “Dönem Camisi” niteliğindedir.

7 bin 300 metrekare alana oturan inşaatımızda 7 bin kişi aynı anda ibadet edebilecektir. Selimiye’den büyük olan 35 metre çapında ki ana kubbesinin yerden yüksekliği 42,5 metredir.


Külliye tarzındaki camimizde, 71 metre yükseklikte 3 şerefeli 4 minare; yaşlılar, bayanlar ve engelliler için 2 adet asansör; erkekler için 44 kişilik WC, 72 kişilik abdesthane; bayanlar için 12 kişilik WC, 36 kişilik abdesthane; 171 metrekare 4 adet gasilhane; 235 m3 2 adet su deposu; jenaratör, hidrofor, trafo odaları ve teknik odalar; 130 araçılk kapalı, 150 araçlık açık otopark bulunmaktadır.


Halkımıza da açık olacak camimiz, 50 bini aşkın üniversite öğrencisi, akademisyeni ve çalışanının ihtiyaçlarını karşılamaya yöneliktir. Ülkemize ve Antalya’mıza her açıdan büyük katkıları olacak cami inşaatımız, yurdumuzun her yerinden hayırda yarışan milletimizin yardımlarıyla inşa ediliyor.

Maliyeti 20 milyon TL olacak camimize şu ana kadar 4 milyona yakın harcama yaptık. Camimiz hakkında daha fazla bilgi edinmek ve katkıda bulunmak isteyenler “Akdeniz Üniversitesi Camii” adlı facebook sayfamızı ziyaret edebilirler.”


Yeni Asya Gazetesi


Güncel Haberler

MollaCami.Com