Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Tatili bile namaz saatine göre ayarlıyoruz

MAN Türkiye A.Ş.’den başörtülü stajyer açıklaması

Başörtülü stajyeri kabul etmediği haberleri üzerine MAN Türkiye A.Ş. bir açıklama yaptı.

Açıklamada MAN Ticari Araçlar Grubu’nun 1. sınıf öğrencileri stajyer olarak kabul etmediğini başörtüsü stajyer seçiminde bir kriter olmadığı ve önceki yıllarda kriterleri karşılayan başörtülü öğrencilerin fabrika idari ofislerinde staj yaptığı ve yapmaya da devam edeceği vurgulandı.

Dini özgürlüklere önem verdiklerini şirket içinde iki mescit bulunduğunun hatırlatıldığı açıklamada Cuma günleri öğle tatilinin namaz saatine göre ayarlandığı da vurgulandı.

Açıklama şöyle:

Üretim hattına özel olarak iş güvenliği gerekçesi ile görme ve duymaya engel veya kısıt teşkil edebilecek herhangi bir aksesuara izin verilmemektedir. Bu sebeple üretim hatlarında başörtülü stajyer kabul edilememektedir.

Benzer şekilde bu alanlarda görme ve duyma engeli olanlar da çalıştırılamamaktadır. Bunun dışındaki doğrudan üretimin içinde olmayan alanlarda ve idari ofislerde ise benzer bir kriter bulunmamaktadır.

MAN Türkiye, yabancı sermayeye sahip olmasına rağmen çalışanlarının yüzde 99'u Türk olan ve dini özgürlüklere önem veren, verdiği bu önemi de pratik yaşama yansıtmış bir şirkettir.

Şirketimizin içinde iki adet mescit, fabrikamızın hemen bitişiğinde yapımına katkı sağladığımız bir cami bulunmaktadır. Bu caminin imamı da aynı zamanda çalışanımızdır.

Cuma günleri çalışanlarımızın ibadetlerini daha rahat bir şekilde yerine getirebilmeleri için öğle tatili, namaz saatine göre ayarlanmaktadır. Bu konuda Türk Metal Sendikası, şirketimizi diğer şirketlere referans olarak göstermektedir.

Henüz 1. sınıf öğrencisi olması dolayısıyla, şirketimizde stajyerlik yapma kriterlerini sağlayamayan kızımız Selçuk Üniversitesi Endüstri Mühendisliği 1. sınıf öğrencisi Büşra Nur Uslu’ya, bu yanlış anlamadan herhangi bir şekilde olumsuz etkilenmemesi için istisnai bir yaklaşım sergilenecektir.

Büşra Nur Uslu’nun arzu etmesi durumunda, bir sefere mahsus olmak üzere, yukarıda belirtilen güvenlik esasları da göz önüne alınacak şekilde, idari ofislerimizde staj imkanı sağlanacaktır.

Saygılarımızla.

MAN Türkiye A.Ş.


Güncel Haberler

MollaCami.Com