Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Karabük'te ASDEP Projesi uygulamaya konuldu

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın himayesinde yürütülen Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) pilot il seçilen Karabük ve Kırıkkale illerinde uygulanmaya başladı

Proje ile vatandaşlara uygulanan sosyal yardımlar, talep odaklı olmaktan çıkarılarak her haneye sosyal inceleme yapılmak suretiyle ihtiyaç analizleri doğrultusunda, arz odaklı hale getirilecek.

Karabük il genelinde proje kapsamında çalışmak üzere alınan 53 personel, Ankara Hacettepe Üniversitesi'nde 15 gün süre ile kursa tabi tutulduktan sonra görev yapmak üzere şehre geldi. Görevlendirilen personeller saha çalışmasına önümüzdeki hafta içinde başlayacak.

Saha çalışması öncesi işe alınan personellere, ilgili kurumların çalışma alanlarıyla alakalı koordinasyonu sağlayacak bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Halk Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcısı Ali Uysal başta olmak üzere Valilik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Erdal Üngören, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Sabahat Özcan, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Coşkun Güven ile Karabük Belediye Başkanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğünce görevlendirilen personeller ve ASDEP projesi kapsamında görev alan personel katıldı.

Bilgilendirme toplantısının açılış konuşmasını yapan Valilik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Erdal Üngören "İlimizde projenin saha çalışmaları önümüzdeki hafta başlayacaktır.

Bugün burada arkadaşlarımızın sahada incelemeleri sırasında tespit ettikleri vakaları ilgili kurumlara doğru, net ve hızlı olarak iletilmesini sağlamak adına kurumlarımızın tanıtımını ve sağlanacak işbirliği anlatmak üzere toplandık.

Personelimiz hane incelemelerini tablet bilgisayarlar vasıtasıyla yapacaklar. Elde edilen veriler bileşim teknolojileri vasıtasıyla merkezde toplanacak. Hangi elemanımızın nerede olduğu GPS sistemiyle takip edilebilecek ve talep doğrultusunda yönlendirilebilecek." dedi.

Vakıf Müdürü Üngören'in açılış konuşmasının ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Karabük Belediye Başkanlığı yetkilileri, kendi kurumlarının yürüttüğü faaliyet alanlarıyla ilgili personellere bilgiler verdi.

Zaman

hımm güzelmiş..


Yerel Haberler

MollaCami.Com