Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


TBMM'de Kur'an üzerine yemin edilebilmeli

İsteyen milletvekillerinin "inandıkları kutsal dinin kitabı" üzerine yemin etmelerine olanak tanınması talep edildi

Birlik Vakfı heyeti, TBMM Uzlaşma Komisyonu bünyesinde oluşturulan Sivil Toplum Kuruluşları, Azınlık Cemaatleri ve Vakıflar Alt Komisyonu'na yeni anayasa önerilerini sundu.

85 maddeden oluşan öneriler arasında devletin laik niteliğine yer verilmedi. Devletin nitelikleri sayılırken, "Türkiye Cumhuriyeti hak ve adalete, hukukun üstünlüğüne, insan haklarına ve demokrasiye bağlı bir devlettir" ifadesi kullanıldı.

Milletvekili yemininin de değiştirilmesi istendi. Mevcut yemindeki Atatürk ilke ve inkılaplarına ve laikliğe yapılan vurguya yer verilmeyen yemin önerisinde, isteyen milletvekillerinin "inandıkları kutsal dinin kitabı" üzerine yemin etmelerine olanak tanınması talep edildi.

Kur'an üzerine yeminin önünü açan yeni metin şöyle ifade edildi: "Vatan ve milletin huzur ve refahı için çalışacağıma ve anayasaya sadakatten ayrılmayacağıma namusum ve şerefim üzerine yemin ederim."

Kamu ve okullarda türban serbestisi getirilmesini talep eden Birlik Vakfı'nın önerileri arasında, Başkentin Ankara oluşuna yer verilmedi.

Önder Yılmaz / Milliyet


Güncel Haberler

MollaCami.Com