Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


İskilipli Atıf Hoca’nın mezarı tamamlandı





Ankara İstiklâl Mahkemesi kararıyla Şapka Kanunu’na muhalefet ettiği gerekçesiyle idam edilen İskilipli Atıf Hoca için yaptırılan anıt mezar tamamlandı.

Atıf Hoca’nın anıt mezarı tamamlandı

Ankara İstiklâl Mahkemesi kararıyla Şapka Kanunu’na muhalefet ettiği gerekçesiyle idam edilen İskilipli Atıf Hoca için yaptırılan anıt mezar tamamlandı. İskilip Belediye Başkanı Numan Sezer, yaptığı açıklamada, 2008 yılında Atıf Hoca’nın naaşının bulunarak İskilip’e getirildiğini söyledi.


Halktan gelen talep üzerine Atıf Hoca için anıt mezar yapılması amacıyla çalışma başlattıklarını anlatan Sezer, güzel bir mimarlık örneği olan ve çeşitli anlamlar taşıyan anıt mezar inşaatının tamamlandığını kaydetti.


İlçe halkının Atıf Hoca ile gurur duyduğunu vurgulayan Sezer, ‘’İskilipli Atıf Hoca, hukuksuzluğun bedelini ödemiştir. İskilipliler olarak ona olan görevimizi yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz’’ dedi.


Emekli vaiz ve hafız Ahmet Hamdi Ertekin ise İskilipli Atıf Hoca’nın ilçeye bağlı Toyhane Köyünde doğduğunu, anne tarafından soyunun Hazreti Ömer’e kadar uzandığını söyledi.


Ertekin, Atıf Hoca’nın ilk tahsiline bu köyde başladığını ve hafızlık yaptığını, daha sonra tahsilini İstanbul’da tamamladığını kaydetti. Atıf Hoca’nın profesörlük unvanına kadar ulaştığını belirten Ertekin, Fatih Camii’nde dersler veren Atıf Hoca’nın sadece bu tür eğitimlerle kalmadığını, çok sayıda dergide yazı yazdığını bildirdi.



Yeni Asya Gazetesi


Güncel Haberler

MollaCami.Com