Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


TPAO'ya Akdeniz'de sınırı aşacak

Bakanlar Kurulu, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'na (TPAO) Akdeniz'de Türk karasuları dışında kalan 6 alanda ''petrol ameliyatı'' yapmasına izin verdi
Bakanlar Kurulu'nun konuya ilişkin 6 kararı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre Bakanlar Kurulu, TPAO'ya, 14 numaralı Adana Petrol Bölgesinde AR/TPO/4856 hak sıra numaralı 306 bin 518 hektarlık sahada ve AR/TPO/5011 hak sıra numaralı 365 bin 433 hektarlık sahada, AR/TPO/5029 hak sıra numaralı ruhsatnameye ait sahada, 16 numaralı Antalya Petrol Bölgesi'nde AR/TPO/5026, 5027, 5028 hak sıra numaralı ruhsatnamelere ait sahalarda, 18 numaralı Muğla Petrol Bölgesinde AR/TPO/5033, 5034, 5035 hak sıra numaralı ruhsatnameye ait sahalarda ve 13 numaralı Hatay Petrol Bölgesinde AR/TPO/5039 hak sıra numaralı ruhsatnameye at sahada, petrol ameliyatı yapmasına izin verdi.

Petrol ameliyatı; petrol arama, keşif, inkişaf, istihsal, tasfiye ile depolanması, nakledilmesi, satılması (petrol ürünlerinin doğrudan doğruya tüketiciye perakende olarak veya dağıtıcılarca satışı, depolaması ve taşınması dışında) ve bu işler için gerekli enerji ve su tesisleri, bina, kamp ve diğer bütün tesislerin kurulması ve işletilmesi anlamına geliyor.

Ekonomik sulara Bakanlar Kurulu izin veriyor

Petrol arama faaliyetinde bulunabilmek için Türk karasuları içerisinde kalan bölgelerdeki ruhsatlar kara alanlarında olduğu gibi Petrol İşleri Genel Müdürlüğü tarafından veriliyor. Karasuların dışında kalan ve ekonomik alan diye tabir edilen bölgelerdeki ruhsatlar ise Petrol İşleri Genel Müdürlüğü'nün teklifi üzerine Bakanlar Kurulu tarafından veriliyor.

Türk karasuları Ege'de yaklaşık 6 mil, Akdeniz ve Karadeniz'de 12 mil uzunluğa sahip alanları kapsıyor. Bunun dışında ekonomik alan diye tabir edilen yerler bazı açıklarda 70-80 kilometre, bazı açıklarda 100 kilometrelereye kadar uzuyor.

haber7


Güncel Haberler

MollaCami.Com