Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Dikmen Vadisi'nde yakında yıkımlar başlayacak

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Dikmen Vadisi 4. ve 5. Etap'ta ideolojik bir grubun kasti olarak olay çıkartmaya çalıştığını belirterek, bölgede yıkımların yakında başlayacağını kaydetti.


Melih Gökçek, bir televizyon kanalında yaptığı açıklamada, yıkımlar için havaların ısınmasını beklediklerini söyledi. Başkan Gökçek, "İnsanlara zarar veren öyle bir tavırları var ki her akşam Dikmen Vadisi'nde lastik yakarak, bölgeyi inanılmaz şekilde kokuya boğuyorlar. Gece yarısı burnunuzun direği kırılıyor.

Bu kadar insanlara ve insanlığa düşman olan bir kitle var. Kesinlikle bölge sakini falan da değiller. Bunlar orada olay çıkartmak için bulunan kişiler. Başlarında lider olarak bulunan kişinin de internette 'Benim meselem ev sahibi olmak değil, sınıf mücadelesidir, biz bunun kavgasını veriyoruz' diye beyanatları var. Değişik benzer grupların da beyanatları var, 'Burası bizim için bir eylem alanıdır' diye. Dolayısıyla orada kesinlikle olay çıkartacaklar." diye konuştu.


Dikmen Vadisi'ndeki işgalcilere çok uygun ev ya da arsa sahibi olma yönünde teklifler sunduklarını belirten Başkan Gökçek, "Kanunda aynı yerden kesinlikle konut verme şansı yok. Böyle bir ihtimal yok. Yapamayız. Kanun böyle. Kanunu değiştirin diyorlar. Ben kanunu değiştirecekmişim, olacak şey mi, mantıklı mı, akıl mı bu?

Yani Dikmen Vadisi için Türkiye'de kanun değişecek. Yazık günah, orada imzalayanları da mağdur ediyorlar. Orada binlerce insan bunların biran önce buradan gitmesini bekliyorlar. Çünkü bizimle anlaşma yaptılar ve onların hakkını yiyorlar tam 5 seneden beri. Onların hakkını gasp ediyorlar ve zulmediyorlar. Dikmen Vadisinde hak sahibi olanlara zulmediyorlar. Buradaki ideolojik grup yüzde bir milyon olay çıkartacak. Ama biz temizleyeceğiz hiç çaresi yok. Bu sene başlayacağız inşallah." şeklinde konuştu.


"OLGUNLAR SOKAK'I TRAFİĞE AÇACAĞIZ, BU BİR ZARURET"

Kent gündemine ilişkin önemli açıklamalar da yapan Başkan Gökçek, Olgunlar Sokak ile ilgili tartışmalara da açıklık getirerek, "Net konuşuyorum Olgunlar Sokak'ı trafiğe açacağız." ifadelerini kullandı. Gökçek, Olgunlar Sokak'ın trafik açısından son derece önemli bir sokak olduğunu kaydederek, "Dikkat ediyorsanız Atatürk Bulvarı gün geçtikçe daha çok sıkışıyor. Onun için Kocatepe'ye doğru olan bu yolun yeniden trafiğe açılması şart." diye konuştu.

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık'ın yaptığı basın toplantısına değinen Başkan Gökçek, "Samimi olarak söylüyorum Çankaya Belediye Başkanı'nın mevzuattan falan hiç bilgisi yok. Mahkeme kararları tam ters istikamette. Mahkeme kararından falan ciddi manada haberi yok. Biz orayı trafiğe açacağız. Bu bir zaruret. Orası özellikle lokanta gibi kullanılacak bir mekân değil. Onun için net konuşuyorum Olgunlar Sokak'ı trafiğe açacağız." açıklamasını yaptı.


Çankaya Belediyesi'nin Büyükşehir Belediyesi aleyhine daha önce açtığı davayı hatırlatan Başkan Gökçek, "12 metrenin üzerinde olan tüm yollar Büyükşehir Belediyesi'ne aittir. Bu konuda Danıştay kararı vardır." dedi.


Kocatepe'den Ahmetler'e kadar olan bölümün 8 metre uzunluğunda olduğunu kaydeden Başkan Gökçek, Atatürk Bulvarı'ndan Kocatepe'nin önündeki meydan dâhil o bölüme kadar olan yerlerin ise 18 metre ve daha geniş olan bölgeler olduğu bilgisini verdi.

Bu bölümün cadde olması gerektiğini vurgulayan Başkan Gökçek, "Orayı ikiye bölerek yeniden tanzim edeceğiz. Özellikle sokak kısmını ayrıca böleceğiz ve sorun kendiliğinden bitecek. Bu kadar basit." diye konuştu.


CİHAN


Yerel Haberler

MollaCami.Com