Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Simav diken üstünde; insanlar uyuyamıyor

Simavlılar, depremler yüzünden evine giremiyor. Deprem korkusundan kimse doğru düzgün uyuyamıyor. Son bir haftada irili ufaklı 300 deprem meydana geldi


Simav ilçesinin Şenköy beldesi sakinleri, 23 Nisan'da meydana gelen 4.3 büyüklüğündeki deprem ve artçı sarsıntılar yüzünden evlerini terk ederek, çadırlarda ve römorklarda kalmaya başladı.


İlçe merkezinin 18 kilometre doğusunda bulunan, yaklaşık 600 kişinin yaşadığı Şenköy'de vatandaşlar, 4.3 büyüklüğündeki depremin ardından evlerini terk etti.


Son 9 gündeki depremlerin çoğunun meydana geldiği bölgede yer alan Şenköy halkı, evlerinin önünde kurdukları çadırlarda ve römorklarda barınıyor. Sarsıntıların en fazla bu beldede hissedildiğini belirten vatandaşlar, korkudan evlerine giremediklerini ifade etti.


Şenköy Belediye Başkanı İsmail Barındık, gazetecilere yaptığı açıklamada, devam eden sarsıntılar nedeniyle işleriyle ilgilenemediklerini, psikolojilerinin bozulduğunu söyledi. Barındık, ''Depremlerin biraz daha devam etmesi halinde şirin beldemizden büyük bir göç dalgası başlaması kaçınılmaz olacak'' dedi.


SON BİR HAFTADA 300 DEPREM

Simav'da 16 Nisan'da meydana gelen 4,8 ve 4,7 büyüklüğündeki iki depremin ardından 8 günde 306 deprem kaydedildi.


Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün tespitlerine göre, Simav'ın doğusunda 28 kilometre uzaklıktaki İnlice köyünde 16 Nisan'da 4,8 ve 4,7 büyüklüğündeki sarsıntılar dahil 8 günde 3,6 ve üzerindeki büyüklükte 6 deprem yaşandı. Bu depremler kent merkezi ile Emet, Hisarcık, Pazarlar, Şaphane ve Gediz ilçelerinde hissedildi. İlçenin doğusundaki köylerden Söğüt'te 17 Nisan'da 4,3, İnlice'de 19 Nisan'da 4,5, 20 Nisan'da ise 4,3 büyüklüğünde depremler kaydedildi.


İlçe merkezinin doğusunda yoğunlaşan depremlerin sayısı, büyüklükleri 2,0 ve 4,8 arasında olmak üzere 8 günde 306'ya ulaştı.


Simav'da 19 Mayıs 2011'de meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem nedeniyle 1 kişi ölmüş, 122 kişi yaralanmış, 1619 bina ağır, 814 bina orta, 7 bin 300 bina hafif derecede hasar görmüştü.


Dünyabülteni


Yerel Haberler

MollaCami.Com