Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Çizgi filmlerde bilinçaltına mesaj veriliyor

Bazı televizyon dizileri, sinema, reklam ve çizgi filmlerde insanın bilinçaltına yönelik mesajlar yer alır.
Orhan Karanfil'in haberi:


İnsan bunun farkına varmaz; ama bilinç onu algılar ve doğru kabul eder. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Selma Koç, subliminal mesajların seyirci tarafından fark edilmesinin zor olduğunu söylüyor. Koç, özellikle çizgi filmlere yerleştirilen cinsel içerikli objelerle çocukların bilinçaltlarına farklı mesajlar iletilebildiğini belirtiyor.


Psikoterapist Aysel Birtürk, insanların bazı şeyleri görebilmesi ve duyabilmesinin eşik aralıkları olduğunu, bilinçaltı mesajların bu eşiklerin üstünde veya altında olduğunu ifade ediyor. İnsanın en savunmasız mekanizmasının bilinçaltı olduğunu aktaran Birtürk, özellikle bazı çizgi filmlere yerleştirilen cinsel içerikli şekiller ve 'Sex' yazıları ile çocukların bilinçaltının kolaylıkla kontrol edildiğini iddia ediyor.

Birtürk, "Kimse bu bombardımanın farkında değil. Çizgi filmlere cinsel içerikli objeler gizlenerek çocuğun bilinçaltı cinselliğe yönlendirilmeye çalışılıyor. Cinselliğe uyarılan çocuğa bu tip şeyler normal gelmeye başlıyor." şeklinde konuşuyor. Dünyada birçok ülkenin yasaklar getirdiğine değinen Birtürk, devletin bu tip mesajların önüne geçebilmek için bazı yasal sınırlandırmalar getirmesi gerektiğini kaydediyor.

Çocuk ve Ergen Psikoloğu Sinem Karademir Tehnel de çizgi filmlere aşırı derece cinsel içerikli objelerin yerleştirildiğini söylüyor. Televizyon karşısına oturan çocuğun bilinçaltına çizgi filmlerle cinselliğin yerleştirildiğini kaydeden Tehnel, "Ebeveynler çocuğunun masumca çizgi film izlediğini zannediyor ancak çizgi filmlerdeki cinsel içerikli mesajlarla çocuklarının zehirlendiğini fark edemiyor. Çocukta cinselliğe eğilim artıyor." diyor.

Zaman

bunu fark etmistim zaten... oyuzden yigenime kitap secerken cok dikkatli seciyoruz... umarim herkes duyarli olur bu konuda

tamam bilinç altı iddiaları var. doğru da ama örnekleri ile gösterseler olmaz mı?

mesalla cizgi film deilde kitaptan ornek veriyim deniz kizi prensle opusuyor seklinde goruntu var ... bu cizgi filimlerde de var....yigenim boyle bi kitap gordu.... sacma sacma kelimler konusmaya basladi ...cocuk bunu normal saniyor....cailliu begeniyorum ama :) bi cocuk dizisi olarak... aile iliskileri cok guzel anlatilmis

mesalla facebookta espiriligine bu paylasilmisti.... temel resisin dovmeli ve agzinda puro olmasi, red kit in agzinda sigara olmasi, kül kedisinin balolara gidip 12 den sonra eve gelmesi... gibi

es selamu aleykum.. aslında sublımallıge pek ınanmıyorum.. cunku dıkkat ettıysenız son gunlerde ortaya atıldı hatta bazı sarkıcıların klıplerınde de kullanılarak mason oldukları yonunde pek cok ıddıada bulunuyor..bana gore; bu sekılde ınsanların kulagına masonlugu aşina hale getırılıp daha normal karsılanmasını saglamaya calısıyorlar..cızgıfılmlere gelınce, bılıncaltına gırmıs olması bı yana o sekılde orneklerı gorunce ınsanın aklında ızledıgı zaman hep verılen ornekler gelıyor. yanı ınsanların bılıncaltına bu sekılde daha kolay gırms oluyor.yetıskın bır ınsan bıle herhangı bır kanalda gordugu cızgıfılme bıle '' aa bunda da varmı acaba oyle objeler '' dıyerek bakabılıyor.. zaten ozellıkle amerıka yapımlı cızgıfılmlerın hemen hemen hepsınde gızlı olarak degıl de acıktan ıslenen objeler var. mesela; her cızgıfılmlerınde mutlaka ama mutlaka amerıkan bayragı gosterılır. bu amrekıya karsı bır sempatızanlıgın uyanması ıcındır. cızgıfılmlerın cogunda '' para '' mutlaka vardır. buda amerıkanın guclu oladugunu anlatmak ıcındır ve olmazsa olmazları '' haç ''.. buda bır nevi misyonerlıktır.. ıste bu sekılde guclu, zengın ve hrıstıyan bır topluma ılgı baslar.. oysa bazı kanallarda ne kadar guzel, egıtıcı cızgıfılmler var ama cocuklar o renklı seylere oyle alısmıslarkı kendı kulturunu tanımayı kucuk yasta reddeder hale gelmısler. burda aılelerın kı bılhassa annelerın ılgısızlıgı yada '' cocugu oyalayacak bıseyler acayımda ısımı yapayım '' dusuncesı yuzunden ılerkı yaslarında cıddı olarak algılama sorunlarıyla karsılasılabılıyor.. ıstanbulun fethını anlatan, sahabelerımızı anlatan nıce nıce cızgıfılmlerımız var ızlenılmesınde hıcbır sakınca bulunmayan..gelecegın saglıklı nesıllerı ıcın dıkkat edılmesı gereken onemlı bır konudur.. ınsaallah aıleler bu konuda bılınclı davranırlar. Tesekkur edıyorum bu paylasım ıcın.. es selamu aleykum

bi cocuk olarak o cizgi filmler biraz agir gelir....:)

hangılerı ? ıstanbulun fethı fılan mı ? :) oyle demeyın amca torunlarıma (3 ve 5 yaslarında ) alıstırdım ben kesınlıkle acıp ızlemıyorlar dıger kanallardakı cızgıfılmlerı :) acıktan soyledım buyuyunce gerızekalı olmak ıstemıyorsan ızleme kardesıne de ızletme dıye sımdı masaallah her aradıgımda bı cızgıfılm ıstıyor benden :)

bana agir geliyordur cocuklara da oyle gelmis sanabilriirim :) neye alistirirsan o :)cailiou da oneririm cok guzel aile iliskileri diyologlari var :) ben mesala izliyorum hala :D yigenimle birlikte :)

:) tum serısını ızlemısızdır herhalde bırde pepe var sımdı :) arada bı onu da ızlıyoruz :) sarkılarını artık bırlıkte soylemeye basladık :)

insan sevdiğini hiç üzermi ,iki ekmek aldım keşke düşmeden yavaşlasaydı.......hepsini ezberledik sizlere katılıyorum yanlız şimdilerde birde pokoyo var onuda izlemenizi tavsiye ederim
bu arada paylaşim için tşk bizler ebeveyn olarak bu konularda çok dikkatlı olmamız gerekiyor !!!

Teşekkürler paylaşım için,çok doğru..

Örneklerini eklemeyi isterdim ama bazıları uygun değil...Face'de bir grup var,deşifre illuminati diye aratırsanız görürsünüz,örnekleri fazlasıyla mevcut..

Bu devirde evlat yetiştirmek çok zor;çocuk olmakta zor,genç olmakta,anne-baba olmakta çok zor...

Rabbim bizleri hayırlı anne-baba,dünyaya gelmiş ve gelecek olan evlatlarımızı da salih-saliha evlatlar olabilmeyi nasip etsin..


Çocuk Egitimi ve Gelişimi

MollaCami.Com