Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


En korkulu rüyaları

En korkulu rüyaları ‘Akit'ti

28 Şubat cuntasını en çok Akit'in rahatsız ettiği tescillendi. Dönemin Genelkurmay Psikolojik Harekat Dairesi'nin hazırladığı, “medya raporu”nda, “...En çok da Vakit-Akit ve Milli Gazete tepki görüyor...” deniliyor.
Bugün yargı önünde hesap sorulan 28 Şubat cuntacılarının Akit'in karşı yayınlarından büyük rahatsızlık duyduğu raporla tescillendi. 28 Şubat sürecinde Genelkurmay Psikolojik Harekat Dairesi'nin hazırladığı “medya raporu”nda, Refah-Yol'a karşı kendilerine en büyük desteği dönemin Sabah gazetesinin verdiği ifade edilerek bu gazete övülürken; yayınlarından ötürü Vakit-Akit'e büyük bir kin beslendiği ortaya çıktı.

Özel Yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği, 28 Şubat soruşturmasını “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek” suçundan yürütürken, 28 Şubat sürecinde kamuoyu oluşturmada aktif rol oynayan Genelkurmay Psikolojik Harekat Dairesi'nin yazışmalarında, “Doğru Yol Partisi milletvekillerinin istifa ettirilerek Refah-Yol Hükümeti'nin düşürülmesinin” en önemli faaliyet olarak gösterildiği ve milletvekillerinin istifa etmeleri için “Paşamızın selamı var” denmesinin yeterli olduğunun aktarıldığı ortaya çıktı.

İŞTE O ŞOK RAPOR

“Genelkurmay Harekat Başkanlığı Psikolojik Harekat Dairesi Faaliyetleri” başlıklı bir belgede, Daire Başkanı Tümgeneral Utku Güney'in Eylül ayının ortasından beri rahatsız olmasından dolayı, İçgüvenlik Dairesi Başkanı ve Başbakanlık Askeri Başdanışmanı Tuğgeneral Kenan Deniz'in vekalet ettiği kaydediliyor. Dairenin 5 şubeden oluştuğu ve şubelerin başında birer albayın bulunduğunun anlatıldığı belgede, ayrıca Diyarbakır, Elazığ ve İstanbul'da toplam 150 kadar subay ve astsubaydan oluşan grupların bulunduğu ifade ediliyor. Gruplarda görevli personelin ise sivil ve sakallı, bıyıklı olarak çalıştığı belirtiliyor.

AYSELİ GÖKSOY FAKTÖRÜ

Belgede, “Söz konusu dairenin geçtiğimiz yıl en önemli faaliyeti Genelkurmay'a yakın görülen bazı Doğru Yol Partili milletvekillerinin partilerinden istifa etmesinin sağlanması ve Refah-Yol Hükümeti'nin düşürülmesiydi. Bu konuda milletvekillerine ‘Paşamızın selamı var, mümkünse istifanızı istiyorlar' demek yeterliydi. Ayseli Göksoy, bunlardan birisi, halen Genelkurmay ile ortak hareket ediyor. Çeşitli konuları Çevik Bir'e soruyor. Psikolojik Harekat Dairesi de istenen hazırlığı yapıyor” deniyor.

“GENELKURMAY'DA ZAFER HAVASI YARATACAK”

Genelkurmay'ın, son zamanlarda TSK aleyhinde irticai kesimden gelen yoğun eleştiri ve bazen de hakaretler nedeniyle son derece yıpranmış ve kızgın durumda olduğunun savunulduğu belgede, şöyle deniliyor: “Söylenene göre yakında kontrgerilla dedikleri hareketin psikolojik olanı ‘Kontrhaber' üretilmeye başlanacak. Özellikle İslami kesimi birbirine düşürecek haber ve hareketlere ilkbahardan itibaren başlanabilecek. Ancak Refah Partisi'nin kapatılması, Genelkurmay'da bir zafer havası yaratacak rahatlama sağlayabilir, aksi takdirde ordunun sertleşeceği kesin görünüyor.”

TSK'YA EN YAKIN SABAH, EN ÇOK TEPKİ ÇEKEN AKİT

Çeşitli cemaat, tarikat ve Refah Partisi için raporlar hazırlandığı ve bu konulardaki bilgilerin ise basına sızdırıldığının anlatıldığı belgede, şu çalışmalar anlatılıyor:
“Geçen yıl Refah Partisi hakkında bir broşür hazırlanarak basına gönderildi. Yukarıda sözü edilen üç grup, bölgelerinde her türlü bilgiye ulaşmaya çalışıyor. Örneğin, gruplar, bölgelerinde yayın yapan TV ve radyoların ideolojik yönlerini tespit ediyor. Devlet dairelerinde ideolojik kadrolaşmaların tespitine çalışılıyor. En son olarak Sultanbeyli'de, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ndeki kadrolaşma tespit edildi. Ayrıca, gruplar, bölgelerindeki yıkıcı irticai-bölücü faaliyetlerin lider ve altı konumundaki isimleri tespit ediyor. Bazı sivil devlet görevlilerinin yönlendirmesi yapılıyor. Örneğin geçen Haziran sonu, Temmuz başında Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz'ın, ‘Kur'an yeniden tercüme edilmelidir, bize TV kanalı tahsis edilmelidir' yollu konuşması bu daire tarafından hazırlandı. M. Nuri Yılmaz, sık denilecek oranda Genelkurmay'a geliyor. Önemli görülen konu ve kişiler için kampanya kontrol formu denilen plan hazırlanıyor. Bu planlar, bir aydan 6 aya kadar uzanabiliyor. Şu anda RP'nin kapatılması için böyle bir plan uygulamada. Planda; basına verilecek haberler, kaç mektubun kimlere yazılacağı ve hangi köşe yazarlarına temalar verileceği ayrıntılı olarak yer almakta. Bütün günlük gazeteler ayrıntılı bir biçimde inceleniyor. Üzerlerinde gerekli çalışmalar yapılıyor. Gerekirse tehdit, gerekirse takdir kampanyaları başlatılıyor. Şu anda Genelkurmay'a en yakın gazete olarak Sabah görülüyor. En çok da Akit, Akşam, Emek, Milli Gazete tepki görüyor. Yazarlardan Emin Çölaşan ile Fatih Çekirge'nin yeri bir başka. Hasan Cemal de yakın görülüyor.


Güncel Haberler

MollaCami.Com