Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


BAŞBAKAN YARDIMCISI ARINÇ: Lozan bize yanlış tanıtıldı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye’de yıllardır insanlara ‘tarih’ diye öğretilen şeylerin büyük ölçüde gerçeği yansıtmadığını söyledi. Türkiye’nin ‘bazı şeyleri verdik, ama çok şeyler kazandık’ denilen Lozan Antlaşması’yla 100 yıl idare edildiğini ifade etti.


Lozan yanlış anlatıldı
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye’de yıllardır insanlara “tarih”diye öğretilen şeylerin büyük ölçüde gerçeği yansıtmadığını söyledi. Arınç, Türkiye’nin “bazı şeyleri verdik, ama çok şeyler kazandık” denilen Lozan Anlaşması’yla 100 yıl idare edildiğini ifade etti. “Gerçeklerin ortaya çıkmak gibi kötü bir huyu vardır.” diyen Arınç, bu konuda da gerçeklerin bugün ortaya çıktığını söyledi.


Albayrak Medya Grubu tarafından hazırlanan “Derin Tarih” dergisinin tanıtım toplantısı TBMM Millî Saraylar Saray Koleksiyonları Sergi Salonu’nda yapıldı. Toplantıya Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın yanı sıra Albayrak Şirketler Grubu CEO’su Ömer Bolat, Derin Tarih dergisi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Armağan, Osmanlı sultanlarından Abdulmecit’in torunu Arzu Enver Eroğan ile davetliler katıldı.


Toplantıda konuşan Başbakan Yardımcısı Arınç, tarihin ekmek kadar, su kadar ihtiyaç olduğunu söyledi.
Resmî tarih söyleminin dışında, aslında bir de gerçek tarih bulunduğunu aktaran Arınç, “Zaten isim manidar, derin tarih. Biz daha çok derin devlet diye bir şey duyduk. Derin Tarih’i de şimdi duyuyoruz. Demek ki bir devlet var, bir de derinde olan vardı. Şimdi bir de tarih var, herkesin bildiği okuduğu söylediği, ama bir de işin aslına vakıf olmak için bilinmesi gereken bir tarih var.” dedi. İstanbul / cihan


“DERİN TARİHLE İLK KEZ MECLİSTE KARŞILAŞTIM”

Bugüne kadar mevcut düzeni ayakta tutan paradigmanın en zayıf tarafının tarih olduğuna işaret eden Arınç, “Tarihle yüzleşme, tarihi gerçeklerimizi bilmek, tanımak bizim için ekmek kadar su kadar önemli” dedi. Derin tarihle TBMM Başkanlığı yaptığı dönemde tanıştığını belirten Arınç, “Çünkü burada gördüğüm her obje, her oda, her sandalye, her kumaş, her birisinin ayrı bir tarihi oldu. Ben geldim Dolmabahçe Sarayı’nı geziyorum. ‘Burası Abdülmecit Efendi Kütüphanesi’ dediler. Ama kapalı. ‘Niye kapalı?’ dedim.


Efendim buranın gerçek ismi ‘Halife Abdülmecit Efendi’ kütüphanesidir. Fakat halifelik kaldırıldığı için ‘halife’ sözünden ürktüler ve burayı kapattılar. Fevkalâde kızdım, üzüldüm, bağırdım, çağırdım ve derhal buranın açılması talimatını verdim. Daire başkanlığımız çalışma yaptı. Biz kütüphaneyi rahmetli Neslişah Sultan Hanımefendi ile birlikte açtık” diye konuştu.


“TARİH DİYE ANLATILAN ŞEYLER BÜYÜK ÖLÇÜDE GERÇEK DEĞİL”


Başbakan Yardımcısı Arınç, bize yıllardır ezberletilen ve adına tarih denen şeylerin büyük ölçüde gerçek olmadığını belirterek şunları kaydetti: “Bu gün Lozan’da ne kazandığımızı ne kaybettiğimiz bilmemiz adına eleştirmemiz gerekiyor. Bizim Yılmaz Öztuna İngiltere’de geçen bir olayı anlatır. Lozan’dan dönülmüştür.


Kendisi eleştirilir, baş delege olarak giden kişi. O da derki ‘hiç merak etmeyin bazı şeyleri verdik, ama çok önemli şeyleri kazanmış olduk.’ Orasını çok okuduktan sonra sizlerde göreceksiniz. O kazandık dediği şeyle belki yüz yıl boyu idare ettiler. Gerçeklerin bir gün ortaya çıkmak gibi kötü bir huyu varmış.”


Yeni Asya Gazetesi

Fazla degil.
Önümüzdeki 5 yil icinde bu ülkenin gercek tarihi anlatilmaya baslanacak ins.
Tabular yavas yavas yikilmaya basladi...kim ak kim kara belli olacak.

puslu hava.. ne olacak belli olmaz yinede..

Allahualem bu tas yerinden oynadi artik birdaha kaliba sigmiyor.
Bu millet zincirlerin halkalarini kirmaya basladi gibi bir algim var ama herseyin hayirlisini temenni edelim.

Tantanaya gerek yok. Önemli olan hizmetlerin devamıdır.
Yakın tarihte neler olup bittiği biliniyor zaten ama herkes işine gelen köşesinden tutuyor.
Allah hakkımızda hayırlısını versin.
Patavatsız yeniçeri heyecanıyla olaylara bodoslama atlamak hayır getirmez.
Suyu akışına bırakmak lazım.
Mevlam görelim neyler, neylerse güzel eyler...


Güncel Haberler

MollaCami.Com