Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Ahmet Hakan'a kapak oldu

AHC'ye bir kapak daha

Bugünkü Cumhuriyet'in manşet haberiyle tescillenmiş olan “CHP'lilerin Haberal'ı gizlice yemin ettirmeyi planladıkları” iddiasını Akit gazetesi, 2 Ocak günü yazmış, Ahmet Hakan gibiler bu haberle alay etmişlerdi.
Akit, Ergenekon sanığı Haberal'ın annesini ziyaret etmek istemesiyle ilgili olarak 2 Ocak günü manşetten şöyle yazmıştı:

“Ergenekon sanığı Mehmet Haberal, hasta annesini ziyaret bahanesiyle Ankara'ya getirildiğinde aniden rahatsızlanacak ve hastaneye yatırılacak. Daha sonra da Meclis Başkanvekili Güldal Mumcu'nun Genel Kurul'a başkanlık ettiği gün beklenecek ve o gün Meclis'e götürülüp yemin etmesi sağlanacak. Böylece Silivri'ye geri dönmesi engellenecek.”

AHMET HAKAN, BU HABERLE ALAY ETMİŞTİ

Ahmet Hakan gibiler, Akit'in bu haberini “uçuk” bulmuş, gazete ile kendilerince alay etmişlerdi. Ahmet Hakan, 3 Ocak'ta “Ben güldüm, siz de gülün” başlığı altında, Akit'in bu haberine işaret ederek “Dün güne keyifsiz başlamıştım. Ancak Yeni Akit gazetesinin manşetini okuyunca keyfim yerine geldi”, “Bir ara ciddiye alıp ‘bunlar nasıl insan?' falan diye yazılar yazardım. Karar verdim. Artık sadece güleceğim” diye yazmıştı.

CUMHURİYET PLANI TEYİT ETTİ

Akit'in bu manşet ile büyük bir habercilik başarısına imza attığı bugün daha iyi anlaşıldı. Cezaevinde bulunan Haberal'e, annesinin cenazesine katılması için 2 gün izin verilmişti. Haberval, 2 gündür memleketi Zonguldak'ta idi. Cumhuriyet'in bugünkü manşetine göre, CHP'liler dün, Akit'in aylar önce ifşa ettiği o planı uygulamak istedi.

Cumhuriyet, olayı şöyle aktardı:

“Silivri'den izinle Zonguldak'a gelen CHP Milletvekili Haberal'ın taziye evinde ilginç diyaloglar yaşandı. CHP Milletvekili Genç ‘İzin dilekçende yer belirtilmemişse Ankara'ya götürüp yemin ettirelim sana. Böylece dokunamazlar sana' deyince tartışma başladı.

Baykal ve Kılıçdaroğlu sessiz kalırken, Ankara Milletvekili Sinan Aygün ‘Olmaz, faydası değil zararı olur' karşılığını verdi. Haberal da net tavır koyarak ‘Ben özel izinle burada olan tutuklu biriyim. Bu uygun düşmez' dedi.”

AHMET HAKAN'A KAPAK OLDU

Referandumdan önce “bunun bir kandırmaca olduğunu, Kenan Evren'in yargı önüne çıkarılamayacağını” yazan Ahmet Hakan, 12 Eylül cuntacılarına dava açılınca “Bu da bana kapak oldu” diye yazmak zorunda kalmıştı.

ÖZÜR DİLEYECEK Mİ?

Cumhuriyet'in, Akit'in manşetini teyit etmesi de “Ahmet Hakan'a kapak oldu” şeklinde yorumlanıyor. Hakan'ın, gülerek alay ettiği Akit'ten özür dileyerek, o manşetin hakkını teslim etmesi bekleniyor(!)

İŞTE AKİT'İN O MANŞETİ


Güncel Haberler

MollaCami.Com