Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


HAFIZLIK& EĞİTİMİ... İLK HAFIZI KURAN PEYGAMBERİMİZDİ...

Peygamber Efendimiz(sallallahu aleyhi vesellem) de kendisine vahyolunan âyetleri hâfızasında tutar ve daha sonra sahabelere okurdu.
Kur’ân’ı hâfızasına nakşedip muhafaza eden bizzat kendisidir, ilk hâfız Odur.
Zira Cebrail (as)’dan gelen vahyi, Nebî-yi Zîşan (asm) derhal ezberlemiş olurdu.
BU YÖNÜYLE HAFIZLIK BİR PEYGAMBER MESLEĞİDİR
Asr-ı saadet devrinde de sahabelerin büyük çoğunluğu Kur’ân’ı ezberlemiş durumdaydılar. Ancak ashaptan hâfız olanların sayısı tam bilinmemektedir. Buna rağmen bazı hadiseler ışığında sahabeler arasında çok sayıda hâfız bulunduğunu öğreniyoruz.
Bi’ru Maüne vak’asında 70, Yemame savaşında 70 bazı kaynaklara göre 500, 700 veya daha fazla hâfız sahabenin şehit olduğu rivâyet edilmektedir.
Bunun dışında isimlerini bildiğimiz Osman bin Affan, Ali bin Ebi Talip, Ubey bin Kab, Abdullah bin Mesud, Zeyd bin Sabit, Ebu Musa el-Eşari ve Ebudderda da (r.anhüm ecmain) hâfızlardan idi.
İslâm’ın irşadında vazife yapmış bu sahabeler Peygamber Efendimiz(sallallahu aleyhi vesellem) tarafından çokça iltifata mazhar olmuşlardır.
PEYGAMBERİMİZ HAFIZLARI ABESE SURESİNDE SÖZ EDİLEN 80-15-16 AYETLER SEFERE-İ KİRAMA BENZETMİŞ, VE HAFIZLARIN CENNETTE ONLARLA BERABER OLACAĞINI MÜJDELEMİŞTİR....
PEYGAMBER EFENDİMİZİN BU BAHSETTİĞİ KİŞİLERDEN OLMA ARZUSUNDA BULUNAN HAFIZLARIMIZIN BU MAKAMA ULAŞMALARINI DİLİYORUM
KURANI EZBERLEDİKTEN SONRA UNUTMAYARAK HAMİLİ KUR-AN'A SAYGININ DOLAYLI OLARAK ALLAHA SAYGI DEMEK OLDUĞU İFADE EDİLİR.... ANCAK ZAMANIMIZDA SAYGIDAN MAHRUM OLAN HAFIZLARIMIZ, GEREK İŞ KONUSUNDA GEREKSE EĞİTİM KONUSUNDA EN ALT KADEMELERDE OLMAKTA.....
BU NEDENLE GÜNÜMÜZDE HAFIZLAR AZALMAKTA .....
PEYGAMBER MESLEĞİNE NAİL OLMUŞ HAFIZLARIMIZI BU ÇATI ALTINDA TOPLAYARAK HER KONUDA DESTEK
OLMAMIZI DİLİYORUM....
LÜTFEN YORUMLARINIZLA DESTEK OLUNUZ

paylaşım için teşekkürler ALLAH razı olsun..

iyi düşünmüşsün..


Sevgili Peygamberimiz

MollaCami.Com