Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Çetenin izleme yöntemi hayrete düşürdü: Saate ve gözlüğe gizli kamera yerleştirmişler




İstanbul bilişim polisi, eş ve arkadaşlarını dinletmek isteyen, aralarında sanat, siyaset ve iş dünyasından isimlerin de bulunduğu müşterilerinin cep telefonlarını, casus yazılımla dinleme cihazına dönüştüren çeteyi çökertti.


İstanbul ile birlikte 3 ilde düzenlenen eşzamanlı baskınlarda örgüt lideri Tolga K.'nin de aralarında bulunduğu 13 kişi gözaltına alındı. Operasyonda, nafaka vermek istemeyen bir kocanın, eşini prize yerleştirdiği aygıtla dinlediği ortaya çıktı.


Bilişim Suçları Şube Müdürlüğü, 8 aylık takibin ardından casus yazılımla yasa dışı dinleme yaptığı belirlenen çeteye karşı harekete geçti. Casus yazılım programları, gizli kamera ve ortam dinleme cihazlarından şikâyetçi olan yaklaşık 100 mağdur bulunduğu belirlendi.


6 Nisan günü operasyonun düğmesine basan polis, İstanbul, İzmir, Antalya ve Hatay'da tespit ettiği adreslere baskın düzenledi. 13 kişinin yakalandığı baskınlarda, polis dinleme cihazı ve gizli kamera bulunan çok sayıda cüzdan, şapka, kravat, saat, anahtarlık, gözlük, priz, cep telefonu, kalem, el feneri, casus yazılım programı, kayıt, jammer ve GPS cihazı ele geçirildi.


Cihazları inceleyen polis, saatin 9 rakamında, gözlüklerin kenarlarında, cüzdanların içinde, kalemin üst ve şapkanın ön kısmında gizli kameralar olduğunu gördü.



Elebaşı Tolga K. olan şebekenin çalışma yöntemi de belirlendi. Buna göre casus yazılım programı, dinlemenin yapılacağı eşyanın içine yükleniyor. Eşya, dinleme yapılacak kişiye ya hediye ediliyor ya da oturduğu mekâna yerleştiriliyor.


Program çalışmaya başladıktan sonra mağdurun yaptığı tüm konuşma, mesajlaşma ve koordinat bilgileri otomatik olarak merkezi Amerika'da bulunan sunucuya ulaşıyor.


Müşteriye dinleme yapacağı kişiyi takip edebilmesi için bu bilgilerin kaydedildiği sunucuya ulaşabileceği kullanıcı adı ve şifresi veriliyor. Müşteri, kullanıcı adı ve şifreyle sunucuya ulaşarak tüm bilgileri takip ediyor.


Müşterilerin çoğu, kavgalı çiftler


Gizli kamera ve dinleme cihazı donanımlı eşyaları özellikle sorun yaşayan çiftler, işadamları ve kıskanç sevgililerin tercih ettiği belirtildi.


İşadamlarının, rakip şirketlerin ticari sırlarını dinlediği, eşlerin de gizli kamerayla takip yaptırdığı ifade edildi. Polis, aramalar çerçevesinde Ankara'da bir evde prizin içinde dinleme düzeneği buldu.


Prizin boşanma aşamasında olan bir devlet memuru tarafından nafaka vermek istemediği eşini dinlemek için kullandığı ortaya çıktı. Öte yandan dinlenen mağdur sayısının 100 olduğu ve bu sayının artabileceği öğrenildi. Dinlendiğinden habersiz olan mağdurların emniyete çağrılarak bilgilerine başvurulacağı belirtildi.



FAZLI MERT / İSTANBUL / Zaman


Güncel Haberler

MollaCami.Com