Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


şimdi sıra süper final'de

Süper Lig'de normal sezonun tamamlanmasının ardından heyecan play-off mücadelesinde devam edecek.

SÜPER Lig şampiyonu ile Avrupa kupalarına katılacak takımları belirleyecek ''Süper Final''in fikstür çekimi Ataköy Olimpiyatevi'nde yapıldı. Fikstür çekimine Süper Lig'in 34 haftalık Lig Grubu'nu ilk 8 sırada tamamlayan kulüplerin temsilcileri ile Türkiye Futbol Federasyonu yöneticileri katıldı.


Süper Lig'in 34 haftalık periyodunun ardından başlayacak olan Süper Final Şampiyonluk Gubu'nda ligi ilk 4 sırada bitiren takımlar yer alırken, Süper Final Avrupa Ligi Grubu'nda ise ligi 5., 6., 7 ve 8. sırada bitiren takımlar bulunuyor. UEFA Avrupa Ligi'ne katılacak üçüncü takımı belirleyecek ve Süper Final Şampiyonluk Grubu 4'üncüsüyle, Süper Final Avrupa Ligi grubunun 1'incisi arasındaki karşılaşma ise 20 Mayıs 2012 Pazar günü oynanacak.


Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda yer alacak ekiplerin son hafta oynadıkları müsabakaların ardından Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzonspor ve Beşiktaş'ın Süper Final'e başlayacakları puanlar da belli oldu. Galatasaray'ın 39 puanla yer alacağı Süper Final'de Fenerbahçe 34, Trabzonspor ve Beşiktaş ise 28'er puanla başlayacak.


Galatasaray ve Beşiktaş normal sezondaki puanlarının yarısı alındığı Süper Finali'nde kendilerine 0,5 puan eklendiği için diğer takımlarla olası puan eşitliği halinde bir alt sırada yer alacak.


Ligi beşinci ile sekizinci sıralarda tamamlayan diğer 4 ekip Eskişehirspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Sivasspor ve Bursaspor da Avrupa kupalarına katılmak için mücadele edecekleri Süper Final'e 25'er puanla başlayacak. Bu ekiplerden Bursaspor statü gereği diğer takımlarla olası puan eşitliği halinde bir alt sırada yer alacak. Süper Lig şampiyonu ile Avrupa kupalarına katılacak takımları belirleyecekkura çekimi kulüpleri memnun etti.


Yeni Asya Gazetesi


Spor Haberleri

MollaCami.Com