Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


AK Parti, boşanma oranlarındaki artışın araştırılmasını istedi

AK Parti, boşanma oranlarındaki artışın araştırılmasını istedi

AK Parti, boşanma oranlarındaki artışın sebeplerinin araştırılması ve konunun çözümüne yönelik alınması gereken tedbirlerin berilenmesi için Meclis araştırması açılmasını istedi.


AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan ve arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığı'na sunulan önergenin gerekçesinde, bir toplumun en önemli ögesinin aile olduğu ifade edildi.

Sağlıklı bir toplumun ancak güçlü ve mutlu aileler tarafından tesis edilebileceğinin vurgulandığı gerekçede, ''Aile birlikteliğini oluşturan evlilik müessesesinin devamlılığı bu açıdan çok önemlidir. Evlilik birlikteliğinin bitmesi hem tarafları hem çocukları hem de kişilerin yakınlarını olumsuz etkilemektedir. Boşanma sayılarının çok arttığı düşünüldüğünde bu olumsuzluk, sosyolojik bir sorun oluşturarak toplumu da olumsuz olarak etkileyeceği açıktır'' denildi.

Gerekçede, şunlar kaydedildi:

''Bazı istatistiki veriler, son yıllarda boşanma oranlarının arttığına işaret etmektedir. Toplumsal algı da boşanma oranlarının arttığı yönündedir. Devletin en önemli görevi, toplumun huzur ve refahını sağlamaktır. Toplumun en önemli yapı taşı olan ailenin de korunması, devletimizin görevleri arasındadır. Aile yapımızın güçlü olması, özellikle ülkemizin geleceği olan çocuklarımız için çok önemlidir. Boşanma sonrasında travma yaşayan çocuklarımızın sosyal hayata adapte edilmesi, açılan yaraların sarılması oldukça güçtür. Bu sebeple boşanma sonrası meydana gelecek sorunların çözülmesi yerine, boşanmaların sebeplerinin araştırılıp, çözüm yollarının ortaya konulması çok daha akılcı bir yaklaşım olacaktır.

Konunun tüm yönleriyle ele alınıp mevcut olan çalışmalara katkı sağlanması, varsa eksikliklerinin giderilmesi ve yeni yöntem ve çalışmaların belirlenmesi amacıyla TBMM bünyesinde yapılacak olan çalışmalar, konuya büyük katkılar sağlayacaktır.''


Güncel Haberler

MollaCami.Com