Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


İ.Ü. ‘yaradılış'ı haykırıyor

İstanbul Üniversitesi'ndeki ‘Paleontoloji ve Biyomimetik' adlı etkinlik, yaradılış gerçeğini gözler önüne seriyor. Sergiyi düzenleyen Onur Yıldız, “Yaradılış gerçeğinin anlaşılmasında önemli bir görev ifa ediyoruz” diyor.
Üniversitelerin özellikle Biyoloji bölümlerindeki öğretim görevlilerinin, Charles Darwin'in 150 yıl önce teori olarak ortaya attığı ‘Evrim Teorisi'ne inanmaları sebebiyle yaradılışa dair hiçbir içerik derslerde yer bulamazken bu tabloyu yıkan bir adım İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nde atıldı.

YARATILIŞI İSPATLAYAN FOSİL SERGİSİ

İstanbul Üniversitesi'nin (İ.Ü.) Beyazıt kampüsündeki Eczacılık Fakültesi'nde dün başlayan bir etkinlik yaradılış gerçeğini üniversiteden haykırıyor. Saat 14.00'te Altuğ Revnak Eti ve Onur Yıldız'ın verdikleri seminerle başlayan etkinlik 30 Mart Cuma gününe kadar sergiyle devam edecek. Evrimi yalanlayıp yaradılışı kanıtlayan milyonlarca yıllık fosiller, Eczacılık Fakültesi'nde sergilenecek. ‘Paleontoloji ve Biyomimetik' başlığıyla açılan ve 20 ayrı standın kurulduğu sergide 30 civarında paleontolojik (taşılbilim) eser sergileniyor.

Cuma gününe kadar sürecek sergiyi Biyolog Onur Yıldız düzenliyor. Bugüne kadar yurtiçinde ve yurtdışında 400'e yakın konferans veren 34 yaşındaki Yıldız, serginin akademi camiası açısından da büyük önem taşıdığını kaydetti. “Dünyanın çeşitli yerlerinden edindiğim 34 parçalık çok özel fosil koleksiyonumun bir kısmını burada sergiliyorum. Sergilenen bu eserler oldukça önemli, zira yaradılış gerçeğinin anlaşılmasında önemli bir görev ifa ediyorlar” diyen Onur Yıldız, Biyoloji biliminde Doğa ve Teknoloji, Biyomühendislik, Moleküler biyoloji ve Paleontoloji alanındaki çalışmalarının hiçbirinde evrim teorisine dair bir ize rastlamadığını kaydetti.Gül Üniversitesi'ne

“güllü kahve” ile tanıtım

Temeli 26 Haziran 2011'de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün katılımıyla atılan Abdullah Gül Üniversitesi'nin altyapı ve kurumsal kimlik çalışmaları sürüyor. Kayseri'de kurulan ve ülke çapında zincir oluşturan bir çay-kahve evi de üniversitenin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla çalışma başlattı. Neşve Çay ve Kahve Evi, Abdullah Gül Üniversitesi için özel üretim yapmayı planlıyor. Firma sahibi Şaban Emeklioğlu, ''Kahve çeşitlerimiz arasında güllü, lokumlu kahve de var. Abdullah Gül Üniversitesi için de özel gül aromalı kahve üretmeyi planlıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın soyadından hareketle güllü kahve hazırlayacağız. Kahve için özel ambalaj tasarımı da hazırladık'' dedi.

FAHRETTİN DEDE / AKİT


Güncel Haberler

MollaCami.Com