Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


İlkler unutulmuyor..

Şimdiye kadar sayısız futbol maçına gittim. Ama Fenerbahçe-Antalyaspor karşılaşması benim açımdan unutulmazlar arasına çoktan girdi bile. O günü hafızamdan silemeyeceğim birçok güzellikler yaşadım oğlum Kerem ile birlikte. Babasının 26 Ağustos 1990 tarihinde Fenerbahçe-Aydınspor müsabakasıyla (Fenerbahçelilerin hatırlamak istemeyeceği bir gündü.


Aydınspor 6-1 'lik skorla hezimete uğratmıştı Guus Hiddink'li ev sahibini.) gazeteci olarak ayak bastığı Kadıköy çimlerine, Kerem 7 yaşında Miroslav Stoch ile el ele tutuşarak çıktı. Yeni öğrendiği İstiklal Marşı'nı tribünlere eşlik ederek söyledi. 50 bin kişinin huzurunda hızını alamadı. Antalyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek'e elinde bir demet çiçekle hoş geldin demeye gitti. Maç başlayıp yanıma geldiğinde ise yaşadığı mutluluk, yüzünden ve gözlerinden okunuyordu. Aslında o kafasında hep, hayranı olduğu Alex de Souza ile birlikte tüm bu yaptıklarını gerçekleştirmeyi planlıyordu ama kaptanın zamansız sakatlığı bu kadarı ile yetinmesine sebep olmuştu.

Baba-oğul bize bu güzel günü ÜLKER'in Kurumsal İletişim'inden Nuray Vurgun hanımefendi ve ekip arkadaşları hazırladı. Altyapıya yönelik çalışmalarıyla spora damga vuran, futbolundan satrancına kadar birçok spor dalında 6-12 yaş arasındaki çocukların gelişimine yönelik, değişik şehirlerde okulları bulunan ÜLKER Grubu, sponsoru olduğu kulüplerin maçlarından önce yaptığı bu tip organizasyonlarla da, miniklerin bu eşsiz deneyimleri yaşamasına katkıda bulunuyor. Şimdiye kadar binlerce çocuk statlardaki bu atmosfere tanıklık etmiş ÜLKER sayesinde. Kerem'in büyük bir hayalinin gerçekleşmesine katkıda bulunup, emek harcayan Nuray Vurgun ve Ceyhun Saykaloğlu'na çok teşekkürler…


Bu kadar güzelliklerle başlayan günün sonu ya Fenerbahçe, ya da Antalyaspor açısından kötü bitebilirdi. Kırmızı beyazlıların ligde kalması için beraberlik yeterken, ev sahibine mutlak 3 puan gerekiyordu şampiyonluk yolunda yürüyüşüne devam edebilmesi için. İlk 45 dakika al gülüm ver gülüm şeklinde geçti. Aykut Kocaman ikinci yarının başında oyuna Emre Belözoğlu ve Musa Sow'u alınca maçın şekli değişti. Henri Bienvenu ile birlikte çift forvet oynayan Senegalli takımının hücum gücünü yükseltti. Goller de peş peşe geldi. Antalyaspor için tehlike çanları çalmaya başlamıştı ki, tam o sırada Samsun'dan Sivasspor'un galibiyet haberi geldi. Kazananı ve kaybedeni ile herkes mutluydu Kadıköy'de karşılaşmanın bitimiyle birlikte.


Galatasaray ile Fenerbahçe arasında 9 puan fark var play-off'lar öncesinde. Küme düşen takımlar Ankaragücü, Manisaspor ve Samsunspor. Son anda kurtulan ise Antalyaspor. Sarı lacivertliler, Manisa'ya 2, Samsun'a 5 ve Antalya'ya da 2 puan kaybetti. Toplarsanız 9 puan eder. Şimdi Fenerbahçe küme düşen ve düşmemeye oynayan takımlara kaybettiği puanlara yansın. Sadece bunlar bile Aykut hocanın gelecek seneler için düşünmesi gereken ince bir nokta…

Mehmet Ilgaz


Spor Haberleri

MollaCami.Com