Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Çöken köprüde hüzünlü bekleyiş



Filyos Çayı üzerindeki köprünün çökmesinin ardından suya düşen minibüste bulunan yolculardan Meryem Başören’e ait cesede ulaşıldı. Kayıp olan diğer 14 kişinin yakınları ise hüzünlü bekleyişini sürdürüyor.


Filyos’ta 1 kişinin cesedine ulaşıldı
Çaycuma’da, Filyos çayı üzerindeki köprünün çökmesinin ardından suya düşerek kaybolan 15 kişiden 1’inin cesedine ulaşıldı. Genelkurmay Başkanlığı’ndan olay yerine gönderilen helikopterin tesbiti sonucu, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerince Saltukova beldesinin Düzköy ve Çomranlı köyleri arasındaki sazlık kısımda bulunan ceset, bota alınarak kıyıya çıkarıldı.


Ceset, daha sonra Çaycuma Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Kayıp yakınlarının hastaneye gelerek yaptıkları teşhis sonucunda, cesedin minibüste bulunan yolculardan Meryem Başören’e ait olduğu tesbit edildi. Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, kadının cesedin yakınında da motosiklet kaskı buldu. İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör, aramaların cesedin bulunduğu bölgede yoğunlaştırılacağını bildirdi.


110 KİŞİLİK ARAMA EKİBİ

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör, Türkiye Taşkömürü Kurumu ile belediyeden de takviye yaparak 110 kişiyle arama çalışmalarını dün de devam ettirdiklerini belirtti. Arama çalışmalarının helikopter ve yaya ekipler tarafından sürdürüldüğünü söyleyen Güngör, alanı böldüklerini, çayın döküldüğü denizde Sahil Güvenlik Komutanlığı ve deniz polisin kontrollerde bulunduğunu anlatti. Güngör, ‘’Çayda dolgu yapıyoruz. Vinçle 200 tonluk blokları kaldırmaya çalışacağız.


Ondan sonra blokları kaldıracağız. Dolgu yapılan alan çok balçık, kaya malzemesi dökeceğiz. Denize kadar yaklaşık 25 kilometrelik alanda tarama yapıldı. Sığ kesimlerde bot ve dalgıçlarımız suya giriyor. Ancak asıl bakılması gereken yerlerde debi çok yüksek’’ dedi. Çalışmaların çok geç ilerlediğine yönelik kayıp yakınlarının serzenişleri hatırlatılan Güngör, “Çayın ortasına insanları sokma şansımız yok. Akıntı çok fazla, dalgıçlar giremiyor. Doğanın karşısında bazen insan çaresiz oluyor. Devletin bütün imkânları kullanılıyor” dedi. Bu arada, olayın ardından araç geçişine kapatılan bir bölümü çöken köprünün yanındaki yeni köprü, çift şeritli ulaşıma açıldı.


Yeni Asya Gazetesi


Güncel Haberler

MollaCami.Com