Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Sünnîyim, Sünnîliği Savunacağım...

Defalarca yazdım, açıkladım ama bazılarına laf anlatamadım. Ehl-i Sünnet mezhebine bağlı bir Müslümanım. Elimden geldiği, gücümün yettiği kadar Ehl-i Sünneti destekler ve savunurum.

Ehl-i Sünnete karşı olanlar, onu yıkmak isteyenler bana saldırıp duruyor.

Efendi sen nasıl başka bir mezhep ve fırkadan isen, ben de Sünnîyim. Sen reformcu, bid'atçi, Afganîci, Abduhçu, Reşid Rızacı, Fazlurrahmancı, mezhepsiz olabiliyorsun da ben niçin Sünnî olamayacakmışım?

Yazılarımı, fikirlerimi, görüşlerimi, inançlarımı beğenmiyorsan; tenkit edip çürütecek ilmin ve kültürün varsa gerekçeleriyle, edep ve terbiye dairesinde, açık isim vererek yaz. Bunu yapamıyorsan okuma yazılarımı.

Takma isimlerin, rumuzların ardına sığınarak hakaret etmek ahlaklı ve terbiyeli bir Müslümana yakışır mı?

Afganîyi elbette dışlıyorum. Çünkü ben bir Müslümanım o ise sarıklı bir Farmason.

Abduh'tan da hoşlanmıyorum. O da Farmason.

Reşid Rıza'yı hiç sevmem. O da bozuk bir reformcu ve mezhepsiz.

Bir Sünnî olarak benim bu üç kişiyi sevmem ve tutmam mümkün müdür?

Sultan Abdülhamid Han'ın şeyhlerinden Halepli Ebu'l-Huda es-Sayyadî er-Rufaî'yi çok sever ve tutarım. Bu zat Afganîden nefret ederdi.

Bir Sünnî olarak Şeyhülislam Mustafa Sabri Tokadî hazretlerine bağlıyım.

Düzceli Muhammed Zahid el-Kevserî'ye bağlıyım.

Beyrut ulemasından (aslen Filistinlidir) Yusuf İsmail en-Nebhanî'ye bağlıyım.

Mekke Şâfiî Reisüluleması Ahmed Zeynî Dahlan'a bağlıyım.

Hem Sünnî Müslüman olacağım, hem de merdut Afganî'yi tutacağım. Ben aklımı peynir ekmekle yemedim!

Kimseye taqiyye ve kitman yapmam. Hiçbir Müslüman kardeşimi aldatmam.

Kimleri seviyor ve tutuyorsam bellidir, kimleri tenkit ediyorsam onlar da bellidir.

Tenkitlerimin, uzak duruşumun gerekçeleri de bellidir.

Devlet-i aliye-i Osmaniye'ye ve Hilafet-i kübra-yı İslamiye'ye bağlı bir kimseyim. Bunlara karşı olan Vehhabîleri elbette tutmam.

Mukallid bir Müslümanım, elbette zamane müctehitlerine güvenmem.

Sadece Afganî karşıtı değilim, bütün Protestanlık hareket ve cereyanlarına muhalifim.

Allahın hak dininde hiç reform, değişiklik, yenilik yapılabilir mi?

İslam'ın gerçekleri, kesin hükümleri evrenseldir.

Kemalistler, Sabataycılar, Kriptolar dinde reform istiyor, ben istemiyorum.

Onlar herkes Kur'an tercüme, meal ve tefsirlerini kendi re'yi ile yorumlasın, onlardan kendi kafasına göre hüküm çıkartsın istiyorlar, ben buna kesinlikle karşıyım.

Mezhepler aradan çıksın, bütün Müslümanlar Kur'anda birleşsin lafı ne kadar parlak ve yaldızlı ama beni kandıramazlar. Birleşme mi istiyorsunuz, buyurun Ana Cadde, Sevad-ı Azam, cumhur-i ulema mezhebi olan Ehl-i Sünnet'e katılın.

Her hâl ü kârda bendenizi tenkit edecekseniz bunu İslamî edeb ve terbiye içinde yapın. Gerçek kimliğini, adınızı soyadınızı açıklayın.

Ortaya tutarlı gerekçeler koyun.

Adaletli olun, insaflı olun, kibar olun.


Mehmet Şevket Eygi
araştırmacı yazar

es selamu aleykum.. ehl-i sünnet olup bu itikata sıkıca baglanmak korumak bızım vazıfemızdır.. ulkemızde bulunan cogu tarıkat, cemeat vardır.. ne yazık kı ehl-i sünnete uygun olan pek azdır.. cunku gunumuz ınsanı artık televızyonlarda gorduklerı bazı sapkınlara daha kolay kanmaktalar. onlar kı Allahın kelamını degıstırmeye calısmakta, ıslerıne geldıklerı gıbı, kendı sahsı menfaatlerı ugruna farklı soylemekteler. ornegin su sıralar basına olmadık ısler acılan ve cırkın ıftıralarla cezaevıne gonderılen Ehli sünnet savunucusu bır hocamız var.. Cubbeli Ahmet Hoca olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü hocaefendı.. kım ne derse desın o hocadan Allah razı olsun ve umud edıyorum kı tez zamanda bereatıne kavusur..
bu hocamıızn metrıs cezaevınde olmasının en buyuk sebebı; ıtıkatını bozup papaya mektup yazarak '' papa hazretleri, sıze hızmet etmekten onur duyarım '' ıfadesını kullanan ve bırcok sohbetınde '' basına bombalar yagan yahudılere ıcım acıyor '' dıyen ve ortalıgı '' hrıstıyan yahudı cennete gırebılır '' dıyerek karıstıran ve budızme hatta ateistlige semai din diyecek kadar yoldan cıkmıs olan fettullah gulene yaptıgı reddiyelerdır.. sohbetlerınde, cıktıgı televızyon kanallarında kanal 7 yı Stv yı ızleyip zaman gazetesi okuyacagınıza kovboy fılmı ızleyınde barı en azından itikatınız saglam kalsın dedıgı ıcın su an metrıste..
o kanallarda cıkan cogu hocalar dogruyu soylemıyor. ayetlerı hadıslerı saptırıyor. ulkemız ve ehli sunnetımız uzere oynanan oyunların farkında olalım ınsaallah.. bır adam cıkıpta Ehli beyte sahabelerımıze ( tövbe haşa ) onların 5 tanesı ıman ettı gerı kalanı kafırdır derse ne olur bızlerın halı Allah muhafaza.. ıste ısı o ratteye getırdıler. sapık mezheplere yoldan cıkmıs hrıstıyanlasmıs vehhabılere şialara dıkkat edelım.. bizler var oldukca sahebelere laf soyletmeyız dedıgı ıcın, ehli sünnet ınsanların ıtıkatlarına baglanmasını soyledıgı ıcın bır degerlı hocamız suan cezaevınde.. gorunen o kı bu oyunlar devam edecek.. 45,5 yıl hapıs ıstemıyle tutulu olarak yargılanan bır hocaefendı var ama sapıklar, teröristler. katıller dısarda hatta meclıste.. akıl alır gıbı degıl bu durum..
tesekkur edıyorum yazınız ıcın. boyle onemlı konuları aydınlıga cıkartalım. es selamu aleykum..


Mehmet Şevket Eygi

MollaCami.Com